[]

yolda köpeğe çarparsak

selam,

bu durumda ne yapmalıyız? bu sabah az kalsın yola atlayan bi tanesine çarpıyordum, son anda durdum. diyelim ki olay gerçekleşti ve çarpıştık. ne yapmalıyız? arkama bakmadan gitmek istemem açıkçası.


 
benim bir arkadaşım geçen ay, gecenin bir yarısı köpeğe çarptı. neyse ki hızlı bir şekilde çarpmadı. aldık hemen, tanıdık bir veteriner vardı, açtırdık kliniğini, kontrol etti kırık var mı diye, iğne yaptı, gönderdi. şimdi arkadaşımın bir köpeği, köpeğin de bir adet sahibi var.

bu kadar olmasa da siz de en azından bir veterinere götürün, o sırada yetişmeye çalıştığınız yerden daha önemli diye düşünüyorum.
  • rahip janick  (23.08.17 09:16:01) 
bunun için trafik sigortası karşılıyor veteriner masraflarını diye bir söylenti var ama hiç emin değilim o yüzden yanlış yönlendirmeyeyim. en mantıklısı alıp veterinere götürmek, sonrasında hiçbir şey yapamasan bile aldığın yere bırakırsın.


  • piremses  (23.08.17 09:31:01 ~ 10:08:22) 
bir hayvana çarptığınızda tedavi masraflarını trafik sigortası karşılıyor.


  • iki yüzlük  (23.08.17 09:33:33) 
hayvanları severim beslerimde ancak yaralı hayvan saldırgan olabiliyor. Yaralı hayvanı nasıl arabaya alıcaz?


  • mikahakkinen  (23.08.17 09:59:10) 
öyle bir durumda eğer yaşıyorsa ilgilenmek ve veterinere götürmek gerek. onu o halde bırakamayız.
ayrıca 5199 nolu hayvanları koruma kanununda şöyle bir ifade var:
MADDE 21. — Bir hayvana çarpan ve ona zarar veren sürücü, onu en yakın veteriner hekim ya da tedavi ünitesine götürmek veya götürülmesini sağlamak zorundadır.
  • puc  (23.08.17 10:28:32) 
Veterinere götüreceğiz


  • Sandman  (23.08.17 10:28:50) 
mikahakkinen'İn cekincesini nasil giderebiliriz.

Veterinere goturmek zorundadir degildir filan olayini sormamistim pek.

Arabaya nasil alacagiz? Veteriner nasil bulacagiz? Ne diyecegiz?
  • fakyoras  (23.08.17 10:32:24) 
Hocam sorunu çok iyi anlıyorum. Benim de sık sık düşünüp içimin gittiği bir soru bu. Ama ben olsam şöyle yaparım:

Öncelikle araçta bi battaniye bulundurulmalı. Bagajda mesela. Nerde gerekeceği belli olmaz. Böyle bi durumda da yaralı hayvanı bu battaniyeye sararak araca koymalı. Su verilmeli öncesinde mesela. Sarılıp bi şekilde hızlıca araca konulmalı. Orda bırakıp gitmek asla asla insanlığa sığmaz diye düşünüyorum. Sonuçta beni o battaniye arasından ısırsa bile ben ölmem. Ama bırakırsam o ölür.

Kendi şehrimdeki tüm veterinerlerin yerini biliyorum. Bence de Şehrimizdeki bize yakın lokasyonlardaki birkaç veterineri bilmeliyiz, göz aşinalığımız olmalı. Çünkü bu araç kullanan herkesin başına gelebilir. O vicdan da insan olan kimseyi rahat bırakmaz diye düşünüyorum.
  • mutlusismankedi2015  (23.08.17 10:46:09) 
belediyelerin bunla ilgili bir birimi olmasi lazim. ben bir kere aramistim ama haftasonuydu, acmadilar telefonu.


  • jimicik  (23.08.17 11:24:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.