[]

fiyat etiketlerinde verginin yazmaması? hangi ülkede nasıl?

mesela abd'de çoğu yerde etiketlerde tabelada vs fiyatlar yazarken vergi hariç yazılıyor. bakıyorsun hamburger ve içececek ve cips 10 dolar ödemeye gidince 11.7 dolar (mesela..).

diğer ülkelerde nasıl? kanada da güney amerikada avrupada afrikada arabistanda uzak doğuda vs vs nasıl?


 
Avustralya'da Dahil.


  • baldur2  (22.08.17 23:50:33) 
türkiyede insanlar ayaklanmasın diye vergi dahil fiyatlar geçiriliyor


  • nivoandmira  (22.08.17 23:52:09) 
türkiye metro marketlerde vergisiz yazılıyor.


  • yatagants  (23.08.17 00:09:02) 
Sanırım tüm Avrupa'da vergiler etiket fiyatına dahil.

@yatagants Uzun zamandır vergili yazılıyor, ne görüyorsan onu ödüyorsun.
  • Lim5  (23.08.17 00:16:33) 
Arabistan'da da vergi dahildir fiyatlarda.
Avrupa'da da pek çok ülkede gördüğüm kadarıyla hep dahil.

Yalnız çoğu ülkede vergi hariç yıllık maaştan sözedilir genelde. Vergi hariç yıllık 500 bin kron kazanıyorum derler mesela %30'u vergidir bunun.
  • bos gezenin bos ustasi  (23.08.17 01:09:59) 
Kanada amerika gibi.

Sanirim abd sebebi su, her eyalette kdv vb farkli, sirketler "bakin ben her yerde ayni fiyata satiyorum aslinda" demek icin boyle yapiyorlar sanirim.

Cok sinir bozuuc bence verginin sonradan eklenmesi.

Avrupada ve trde vergi dahil fiyat hep.
  • kuehles blondes  (23.08.17 07:35:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.