[]

Istanbul'da yeni bir hayat kurma

Herkese selam.

Görüşme yaptığım bir firma var, işi almam 90% gibi görünüyor. Yalnız İzmir'den Istanbul'a taşınma gibi bir durum söz konusu olabilecek gibi.

Her ne kadar Istanbul'un çok yabancısı olmasam da, şehrin ucu bucagi olmadigindan ötürü, tasinma islerini nasil yaparım, ne tarafta kalmaliyim gibi sorular kafamda. Size önceliklerimi söyleyeyim, bana bi akil verin.

1-İşi Internet üzerinden yapacağım için, muhakkak hızlı fiber altyapisina sahip bir yer olmali. Bu da ağırlıklı olarak sitelerde mevcut sanirim.
2-Evden çalışacağımdan ötürü, işyerine mesafe vb durumlar önemli değil, yani herhangi bir semt olabilir.
3-Tekrar evden calisacagimdan ötürü, site içerisinde bir yer olmasi daha iyi olacak gibi, en azindan sosyal olanaklari olan bir yer olmasi lazim (havuz-spor salonu vb.). Ayni zamanda arabam da olacak dolayisiyla otopark vs gibi sikintilarin da olmamasi lazim.
4-Tek basima olacagimdan 1+1 yetecek gibi görünüyor. Ancak stüdyolar pek cazip değil.

Teklif edilen rakam, brüt 4500 civari.

Her ne kadar İzmir'i birakmak zor geliyorsa da, böyle bir firsat cikmisken degerlendirmem gerekiyor diye düsünüyorum. Hem semt/ev önerilerinizi, hem de düzen kurmadaki önerilerinizi bekliyorum.

 
kalacağın yerin havuz spor salonu vb imkanlarının olması iyi birşey ama sürekli çalışacağın ortamda olmak bence güzel birşey değil. ayrıca işe gidip gelmeyeceksin diye kötü bir semtte yaşama bence.

araban olacağı için ulaşımın rahat olabilir.(trafiği saymazsak) ama istanbulun çoğu yeri lafta istanbul. çekilmiyor.

anadolu yakasında istanbul denilecek yer pek yok. kadıköy iyidir.
üsküdarı ben pek sevmiyorum. üsküdara bağlı olan cumhuriyet mahallesi olabilir. libadiyede geçen fiber altyapı cektiler libadiye olabilir.

avrupa yakası olursa masrafın çok olur gereksiz kalabalığa girebilirsin. avrupayı bilenler birazdan bilgi aktarır ama üç beş kuruş ucuz olucak diye istanbul denmeyecek varoş yerlerde yaşama bence.
  • Caaannn  (22.08.17 20:32:08) 
Havuzu spor salonu iyi bir site aidat dahil en az 1500 lirayı bulur en iyimser tahmin net 3000 lira ise maaş hiç düzenini bozma.


  • Fritz-X  (22.08.17 20:40:42) 
maaş net olarak 3k civarına geliyor sanırım. bahsettiğiniz türde siteler aidatla birlikte 1500 lira alıyor. faturalar ıvır zıvır giderler vs elinizde 500 lira bi para kalır. bence de düzen bozmaya değmez. ha ama bu işi aldıktan sonra istanbul'da yükselirim diyorsanız o başka.


  • tescillimarka  (22.08.17 20:48:33) 
O para için istanbula gelme diyen olmadıysa ben diyorum gelme olduysa tekrar edelim gelme:) Ya 4500 net olsa ancak yaşarsın hem de izmir gibi yeri bırakıp geliyorsun:/ kariyerin için önemli olduğunu varsayarak cevap verecek olursam; ancak anadolu yakası maltepe tarafında site falan bulursun. Zaten anadolu yakası bence daha güzel sıkılınca bostancı suadiye taraflarında takılırsın ama az bir parayla yaşacağını bil.


  • eksi sozlugun tatli insani  (22.08.17 21:31:59) 
benim anlamadığım evden çalışacaksan neden istanbula taşınıyorsun?


  • sta  (22.08.17 21:40:27) 
Açıkçası ben de 4500 brüt ile İstanbul'a taşınmak istemenin şaşkınlığını yaşıyorum. Hele de evden çalışmak için. Hele de İzmir'den gelerek. Hele de :)


  • medre  (23.08.17 10:12:57) 
İzmir'deki skaladan dolayı 4500 brüt fırsatı iyi gelmiş olabilir ama İstanbul için çok vasat, hiç bozma düzenini. hahahaha @sta en mantıklı soruyu sormuş.


  • piremses  (23.08.17 10:16:02 ~ 10:16:33) 
4500 brüt çok boktan. yıl sonuna doğru o maaş 2binlere düşer. bence 4500 için istanbulda, hem de yalnız yaşayıp kirada oturmak tek kelimeyle saçmalık. belki İstanbul dışardan cazip görünüyordur, bilemem ama emin ol pişman olursun. 4500 brüt maaş çok çok kötü.. bence yol yakınken işten vazgeç. ya da daha fazla talep et. en boktan evlerin kirası bugünlerde 1500'lerden başlıyor. Ne yiyip ne içeceksin?


  • silah taciri  (23.08.17 10:26:15 ~ 10:26:54) 
Bu şartlarda İzmir'den istanbul'a taşınmanız bence mantıksız. Şöyle bir şey yapabilirsiniz, görüşmeye geleceğiniz zaman günü birlik geliş dönüş uçak bileti alırsınız. İstanbul'a taşınmaktan daha mantıklı.

Gün önceden belli ise 200-300 TL'ye hallolur o işte.


.
  • kartallar yuksek ucar  (23.08.17 10:35:32) 
herkese tek tek tesekkürler, Istanbul meselesi, aylık toplantıların istanbul merkezde gerçekleşmesi nedeniyle olacakti, ancak denildiği gibi bu gidisle İzmir'de kalmak daha iyi olacak gibi. Toplantilarin oldugu zamanlarda da izmirden gidip gelecegiz artik. Yeni düzeni izmirde kuracagiz belli ki.


  • will truman esq  (23.08.17 11:18:32) 
tasinma, nakliye, esya, boya badana, internet vs. baglatma, depozito falan derken zaten maas farkindan kazanacagin geliri harcamis olacaksin ilk yil icin.


  • jimicik  (23.08.17 11:34:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.