[]

Diyet işleri

selam arkadaşlar bir şey sorucam;

1 ağustostan 11 ağustosa kadar diyet + spor yaparak 1.5kg yağ yaktım.
%10 seviyesi için 7.5kg daha yağ yakmam gerekiyor.

diyetim şöyle:
sabah 6 kaşık yulaf + muz. 4 yumurtalı omlet veya haşlanmış yumurta.
öğlen: 2 kaşık bulgur + 300 gram et-tavuk-balık.
akşam: salata + 300 gra et tavuk balık.

ara öğünde de ton balığı var.

bu diyeti normal şartlarda hiç bozmadım. sadece bazen midem almadığı için akşam öğününü yiyemedim. çünkü o kadar çok et yemek gerçekten ağızda bir süre sonra çamur tadı bırakıyor. yine sos vs. olsa çekilir de, kuru kuru et çekilmiyor.

neyse.
geçtiğimiz haftasonu akraba ziyareti için susurluk'a gittik ve orda et vb. yiyemedim. hiç diyet yapmadım 2 gün boyunca, öyle söyleyeyim. sabah kahvaltısında ekmek yedim, akşam yemeğin yanında ekmek yedim. daha doğrusu yemek zorundaydım, orda bir alternatifim yoktu. ayıp olurdu çünkü.

acayip moralim bozuk. gerçekten kendimi çok kötü hissediyorum. bir de hafif kırgınlık var üstümde, o yüzden bugünle beraber 4 gündür sproa da gidemedim. yarın sabahtan gidicem tekrar.

sizce ayvayı yedim mi ya?
yarın muhtemelen ölçülecem ve moralim yerle bir olacak diye düşünüyorum. spora gittiğimde gayet iyi çalışıyorum, zaten personel trainerım var. bu haftasonu kaçamağı dışında da diyetimi "net" bir şekilde bozduğum hiçbir gün hatırlamıyorum.

baya moral olarak düşük durumdayım. keşke 2 gündür spora gitseydim bari diye dövünüyorum, ama dün yol çektiğim için spora gidemedim, uyudum. bugün de yağmur yüzünden gidemedim. ve boğazım yanıyor.

bana bir şeyler söyleyin :(

 
on gunde 1.5 kilo yag yaktiysan neye agliyorsun manyak misin?


  • alperz  (22.08.17 19:56:59) 
ya o 11 ağustosa kadardı. ondan sonra hiç ölçülmedim. ve o aradaki 11 günde kilo aldım mı diye tırsıyorum


  • whatdreamsnevercome  (22.08.17 19:59:25) 
İhtiyacından fazla kalori aldıysan kilo almışsındır, ekstra besinler yağ oluyor işte, bu günlük bir olay.


  • angelus  (22.08.17 20:02:37) 
%10 seviyeyi yakalamaktaki amaç nedir? özel bir gün için bir hedef mi var?
eğer öyle bir şey yoksa bu tür diyet işleri bana tamamen saçma geliyor.
sağlıklı beslenmeyi düstur edinin olsun bitsin. bu kadar kısıtlayıcı tekdüze beslenme çekilmez.
sağlıklı beslenme çok zor formülleri olan bir şey değil. mümkün olduğunca hazır/rafine gıdadan uzak durmak, kan şekerini hızla yükselten gıdalardan kaçınmak, ara öğün yapmamak, sabah kahvaltısını sağlam yapmak, yeterl su içmek, ağır olmayan düzenli spor yapmak ve düzenli uyku saati yeterli. sağlıklı yaşamayı hedeflerseniz vücut kendi idealini bulur. bu tip geçici diyetlerle geçici kilo verirsiniz kalıcı bir şey elde edemezsiniz.
  • lazpalle  (22.08.17 20:23:21 ~ 20:24:08) 
bu geçici bir diyet değil ki?
gayet basit ve sürdürülebilir bir diyet: et tüketiyorum yalnızca.

%10 hedefini tutturursam işin içine belki püre müre giib şeyleri sokarım, karbonhidrat miktarını biraz arttırırım olur biter.
  • whatdreamsnevercome  (22.08.17 20:34:51) 
Bu kalıcı bir diyet mi? Ömür boyu bu şekilde mi besleneceksiniz?


  • lazpalle  (22.08.17 21:40:40) 
ömür boyu bu şekilde beslenmenin nesi mümkünsüz onu anlamıyorum işte.

pirinç, makarna, ekmek ve şekeri çıkarttım menümden. geriye zaten sadece et ürünleri kalıyor.
  • whatdreamsnevercome  (22.08.17 22:00:56) 
Yahu birkac gun cheat day yap, birsey olmaz. Bu ilerleyen günlerde normal diyetten de biraz daha az ye, tamam iste.


  • hikmetkaraman  (22.08.17 22:09:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.