[]

Dükkan cirosunu nasıl tespit ederiz?

merhaba.

biz bir dükkanı devir almak istiyoruz. sahibi yaşlandığı için yorulduğunu ve uğraşmak istemediğini söylüyor. günlük ciro olarak 2000 tl yaptığını fakat şuan okulların tatil olması ve insanların yıllık izinde olması nedeniyle 1000 tl civarı ciro yaptığını söylüyor.

Dolayısıyla dükkanda dursak bile o 2binlik ciroyu eylülde tespit edebiliriz ancak. söylediğine göre ocaktan hazirana kadar günlük ciro 2 hatta bazen 3bine yaklaşıyormuş. bende eski tarihli ciroları görmek istediğimi söyledim. bilgisayardan geriye doğru bakarız dediler.

Şimdi tabi ki bilgisayardaki kayıtlar kafaya göre yazılabilir. slipleri görmek istesek hem eski slipler saklanır mı bilinmez hem de nakit alışveriş yapanlarda olduğundan net olmaz.

Sizin aklınıza gelen yöntemler nelerdir? Yada bir şekilde adamın söylediğine güvenmek zorunda mıyız?

 
Ödedikleri vergiden?


  • passion rules the game  (22.08.17 13:11:29) 
Hiçbir dükkan doğru düzgün vergi ödemiyor. Ciro o kadar farketmez dönemsel olarak. Belki bir kaç gün 3000e yakın olmuştur ama genel ortalama hep aynıdır. Dükkan satma psikolojisini iyi bilirim. Bir dönem dükkankmızı vardı ciromuz 800-1000 tl arası değişirdi mesela 2 yıl bouunca 1800 olduğu gün de oldu 500 olduğu gün de. Ama yüzde90 700 1100 aralığında oldu 2 yıl boyunca. O kadar farketmesi çok zor diye düşünüyorum. Biz de satarken 1800 olduğu da oluyor demiştik yalan yok. Bunu öğrenmenin en iyi yolu o kayıtlara bakmaktı ama siz bunu yapacağınızı söyleyip ertelemişsiniz değiştirebilir. Diğer bir yol toptancılarla konuşmak. Marketse burası sigaracılarla konuşun onlar her şeyi bilirler, günlük ekmek sayısı çok önemlidir düzenli mülteriyi gösterir.


  • but that was just a dream  (22.08.17 13:20:05) 
yazar kasa kullanan bir işyeri ise, yazar kasadan geçmişteki istediğiniz tarihe dönük, hattaiki tarih arası mali hafıza raporu alabilirsiniz.

ya da koçandaki kendi sureti faturalarını alıp elle toplayabilirsiniz.

fiş fatura kesmeyen bir adamsa zaten adamın sözünden başka bir şey kalmıyor.
  • kibritsuyu  (22.08.17 13:20:47) 
işletme ne üzerine, kırtasiye falan mı


  • goodman  (22.08.17 13:35:09) 
et lokantası. pide,lahmacun,kebap ve ızgara et yapıyorlar.


  • Wolfware  (22.08.17 13:51:09) 
Muhasebeden alış faturaları ile ilgili bilgi alabilirsiniz. Aylara göre faturalı aldığı ürünleri böylece görebilirsiniz.


  • mrmlq  (22.08.17 13:51:41) 
Aldığı ayran-kolaya bakarsınız. Bunlar pek faturasız satılmaz. Buradan sattığı tabak sayısına ulaşırsınız. Genelde satılan tabak kadar meşrubat satılır. Tabakların ortalama fiyatından da ciroya ulaşırsınız.


  • babilbaligi  (22.08.17 14:10:33) 
acilin lokantaci geldi. toptancidan fln biseye ulasamazsiniz, spotdan faturasiz mal alirsiniz, faturaya ihtiyaciniz var ise kafaniza gore kestirirsiniz. ben hep sunu soylerim bir yer iyi is yapiyorsa siksen devretmez kimse. basina asam koyar calma cirpmayi da ekler ama devretmez. lokantacilikta isler yok diye aglanir is devretmeye gelince cirolar ucusur hep. sehir fln cok onemli kira gider ama 1000 tl ciro yapan mekanin ayakta kalmasi imkansiz. usta paralarini cikaramazsin. isi biliyor musunuz ? sanirim lokantacilikla alakaniz yok, kesinlikle bulasmayin derim


  • oscar  (22.08.17 14:48:45) 
ben de konuya hakim biri olarak, her mevsimin dinamikleri vardır, ama yaz ile kış arasında o kadar fark olması için mayo satıyor olması lazım. ya da direkt 3 tane okulun karşısındadır, rakibi yoktur falan filan. ancak öyle. eleman sayısını sor, kışın iki katı eleman çalıştırmış mı öğren. fikir verir.


  • devcileyin,  (22.08.17 16:08:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.