[]

yavru kedi ve kızgınlık

mayıstan beri baktığım 3 yavru sokak kedisi var. doğduklarından beri herpesten çok çektik, 3.5 ay sonunda nihayet toparladılar.

bunlardan biri (dişi) çok korkak, benden hep kaçmıştır, fakat önceki gece hiç kesintisiz miyavladı ve bahçeye indiğimde ayaklarıma dolandı hep. derdini anlamak için veterinere götürdüm, ateşi yüksek çıktı, parazitten olabilir diyerek parazit ilaçlarını yaptı (bu benim veterinerin yerine bakan biri, benimki sokak kedisi diye gerek duymamıştı). gece kapalı bi yerde kontrol et, sıkıntısı sürerse yarın da getir dedi. takibime göre ishal değil ve kusmuyor. fakat yanına gider gitmez tekrar miyavlamaya başlıyor, bana sürünerek etrafımda dolanıyor ve sürekli kuyruğunu kaldırıp arkasını dönüyor. bu kızgınlık belirtisi mi? daha çok küçük değil mi?


 
3,5 aylıkken kızgınlığa girme ihtimali de garipmiş. 2 aylıkken sütten kesiliyorlar zaten. olabilir. Düşününce, mantıklı gibi geliyor.

Eğer iç parazitten ötürüyse (ateşi de var yazmışsın) dışkısına bak. İç parazit aşısından hemen sonra parazitleri atmaya başlamıştı bizim ufaklık. Belki o yüzden sen yanına geldiğinde "Ben kötüyüm be manuel" demeye çalışıyor olabilir. Kızgınlık olduğunu kesintisiz, kalın miyalama benzeri seslerinden de anlayabilirsin ya da anlayamayabilirsin. Bilemedim.
  • lake of the hell  (23.08.17 01:13:57) 
Kızgınlıkta kuyruğu yana atarlar, dikiyorsa daha çok iletişim çabasıdır. Hastaysa yabanisi bile insana sırnaşır. Veterinerden duyduğuma göre 4 ayda kızgınlığa girebilirmiş bile. Hayvan sandığından birkaç ay yaşlı olabilir. Gözleri açılıyor falan hani o zamanı gördüysen ayrı tabii.


  • kargn  (23.08.17 01:29:10) 
Yaşından bir kaç gün yanılma payıyla eminim, çünkü ilk haftalarından beri ben baktım. 1,5 ay kadar önce kendi istekleriyle kapalı alanı terkettiler, takibime göre sütten kesileli 20 gün kadar oldu.

Cevap gelmeyince internetten araştırdım da, net bi şekilde kızgınlık olduğuna kanaat getirdim :/
  • manuel mandalina  (23.08.17 18:10:06) 
Beşiktaşta meydandaki caminin arkasında en fazla altı aylık ve karnı burnunda kedi gördüğümden beri ben şaşırmıyorum abi.


  • kargn  (24.08.17 01:51:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.