[]

Game of thrones izleyenlere soru

Önceki 3-4 sezon büyük heyecanla beklerdim her bölümü, sezonlar arası da sürekli eski bölümlerini izler, oyuncuları takip eder, teorileri falan okurdum.

Bu sezon bir şey oldu, yeni bölümlere hiç merakım kalmadı. 1 saat izleyip geçiyorum. Haftada 1 saatin dışında da 5 dakikamı bile ayırmıyorum diziye.

Sizde de var mı böyle bir şey yoksa ben mi uzaklaştım? Sızmalar, spoiler'lar, 10 bölümden 7 bölüme düşmesi, araların çok uzun olması beni soğutmuş olabilir.

 
game of thrones çok bozdu


  • eksimeksi  (21.08.17 16:51:23) 
benim için hala çok güzel


  • fragile lady  (21.08.17 16:53:16) 
khaleesi bir ölse her şey çok güzel olacak ..


  • dafuq  (21.08.17 16:54:38) 
benim için keyif kaldığı yerden devam ediyor


  • cay koy geliyorum  (21.08.17 16:56:30) 
pazartesi sabahlarımı güzelleştiren bir detay benim için, çok da eğleniyorum izlerken. yeni bir dizi değil, her yer spoiler kaynıyor evet ama zaten dizilerin olayı bütün hafta sürmesi olmamalı bence, çok da heyecanlanacak hayatımızın merkezine koyacak kadar önemsenecek bir şey değil alt tarafı ekrana bakıyon, gız nereye gitmiş, kurtları napmışlar, ejderhalar geldi mi, gezenler yürüdü mü, kuzey hatırladı mı. dizinin olayı bu işte, izle geç.


  • evde liyakat kalmamis  (21.08.17 16:57:43) 
bu sezon bariz bi sicis var. cok aceleye getirilmis, mantik hatalari, her seyi yetistirme cabasi vs.


  • baldur2  (21.08.17 17:04:26) 
bu sezonki sıçışa katılıyorum ama önceki sezonlardan hatrı var; geçmişe ve alışkanlıklarına saçma bir sadakati olan biri olarak hala seviyorum özetle.


  • piremses  (21.08.17 17:06:56) 
Sindire Sindire gitse iyi ama hala cok seviyorum hala benim bebegim <3


  • cabiday  (21.08.17 17:15:45) 
Kitaplar bitti.

Önceki sezonlar kitaplardan uyarlama idi + yazarı senaryoya danışmanlık yapıyordu. Bu son bir kaç sezon, yazarın olayın gidişatını söylemesi üzerine dizi senaristlerinin yazması.


.
  • kartallar yuksek ucar  (21.08.17 17:26:27 ~ 17:26:42) 
bozdu muhabbetinden nefret ederim, lost çok bozdu'dan sonra moda oldu dizilere bozdu demek.

lakin got cidden bozdu aslşdias.
ben ki öyle bozdu mozdu dinlemem izler geçerim, beni bile rahatsız ediyor bu değişim. adamlar çıtayı o kadar tepeye koydu ki ilk 4 sezonda, kitaptan kopmaya başlar başlamaz hissedilir şekilde dizi form değiştirdi. hele ki ölüp de geri gelenden sonra beklenmedik bir şey yaşanmaz oldu. dizinin alameti farikası bu değil miydi, ters köşe yapması.

bi diğeri ince işlenmiş komplolar, entrikalar, diyalogların kuvvetliliği. yavaş mavaş derdik ama sezon başlayınca en az 3 bölüm hiçbir olayın olmadığı, senaryonun ilmek ilmek işlendiği bölümler olurdu. arka plan bilgiler verilir, geçmişe güzel atıflar yapılır, zibilyon teori ürettirecek soru işaretli bilgiler verilir, bissürü aforizma patlatılırdı. bunların birçoğu artık hiç yok, olanlar ise o kadar göstermelik ki öncekilerden sonra insan ciddiye alamıyor.

izliyor muyum, evet. 6'nın zincirli son sahnesinde 1 dakika boyunca hassiktir çektim mi, ona da evet. en baştan beri böyle gitse şikayetim olmazdı ama bizi alıştırdıkları şeyi değiştirmeleri bozdu demem için yeterli bence.
  • Bruce  (21.08.17 17:28:57) 
Mantık hatası kaynıyor bu sezon, leş gidiyor yani.


  • gozu acik sevisen yahudi  (21.08.17 17:31:03) 
küçük karakterleri ezip geçtiler. ana karakterlere boğdular izleyiciyi. o sıkıyor.
yani tamam anladık. iki kraliçe, bir kral, eeee? yani?

  • cliquot  (21.08.17 17:53:03) 
Dizi, hikayeye değil izleyenleri /fanları mutlu etmeye oynuyor. Haliyle hikayenin güzelliği ile çekilenler, sayfalarca teoriler üretenler hayal kırıklığı içindeler kaç sezondur.

Diziyi Hollywood aksiyon (sub-gen komedi, romantizm) filmi olarak izleyenler ise memnuniyetlerini kaybetmiyorlar. Ben de bütün kitapları okumayı 4 sene önce bitirmiş, hemen hemen bütün teorileri okumuş, bir dünya fikir üretmiş, bağlantı aramış kurmuş biri olarak, bir süredir aynı o kafayla izlediğim için sorun gelmiyor. Yoksa dizi "başladığım için bitsin diye izliyorum" moduna ilerliyordu benim için. Hollywood klişeleri, p.c. falan... Dahil oldukları her şeyin içini boşaltan şeyler bunlar.

Dialoglar çok kötü. Olaylar çok hızlı ilerliyor, karakterler oradan oraya ışınlanmaya başladı. Süre ve bölüm sayısının da etkisi ile karakter ve olay anlatacak zaman kalmadı. O yüzden 3-5 büyük karakter yoksa olay pek yok.
  • nawar  (21.08.17 19:09:28 ~ 19:17:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.