[]

ATM Para Sayma

Merhaba.
Atm lerde paranın yanlış sayılması gibi gir durum olabiliyor mu?
Ben az önce para yatırmaya gittim giderken de parayı saydım çantaya koydum doğru sayıldığından eminim tekrar tekrar sayıldı. Atm ye yatırınca 100 lira eksik çıktı. Çantama baktım göremeyince saydığım yerde düşürdüm herhalde diye düşündüm onayladım ayrıldım.

Şimdi geldim yok etrafta para, düşürmemişim, uçtu resmen para.

Ya ben farkında olmadan düşürdüm ki imkansıza yakın ya da atm yanlış saydı parayı böyle bir durumda ne yapmak gerekebilir?
Şubeye bağlı olsa sayımda ortaya çıkar der gider konuşurum da şube atmsi değil kim bilir ne zaman sayılıyor.

Teşekkürler.

 
yine de musteri hizmetlerini arayin. talep uzerine sayim yaparlar belki. dediginiz sekilde degil de eksik para verme durumu olmustu bende. ispat da edemedim haliyle. sayim yapip ustunu yatirdilar sonra. sube atmsiydi ama bu.


  • pide  (21.08.17 15:59:35) 
Şuba atm'si değilse, doğrudan telefon bankacılığını arayıp, durumu anlatın. Eksik para tutarıyla ilgili işlem yaparlar, sayımda ortaya çıkar.


  • agluna  (21.08.17 16:00:06) 
atm bazen parayı eksik sayıyor. iş bankası atmsinde başımıza geldi. müşteri hizmetlerini arayın, onlar belli bi gün gidip sayım yapıp duruma göre parayı hesabınıza yatırıyor.


  • kırmızıgözlüağaçkurbağasıyeşili  (21.08.17 16:01:44) 
şube atm'si olup olmaması çok büyük fark yaratmaz. müşteri hizmetlerini arayıp durumu anlatın. onlar ilgili çağrı kaydını oluştururlar. para vb. transferi yapan şirketler atm kasalarını direkt genel müdürlüğüne ya da nakit para akışıyla alakalı birimine götürüyor. orda atm'nin muhasebesi tutulunca durum anlaşılır. Bazen para ne muhasebede ne de müşterinin hesabında filan görünmez. bu da paranın direkt atmnin para yatırma ünitesinde sıkışıp kaldığını gösterir. onda da banka yine gerekli işlemi yapıp müşterinin hesabına yatırır parayı.


  • silah taciri  (21.08.17 16:05:12) 
Bi arkadasim da 100 tl eksik almış akbanktan. Benim başıma gelmedi ama olabiliyor.


  • cabiday  (21.08.17 16:25:55) 
Evet böyle bir durum oluyor, tanıdığımın başına geldi. Şubeye bağlı olmayan tekli atmlerden biriydi, müşteri hizmetlerini arayıp kayıt oluşturdu, sayımdan sonra hesabına yatırıldı eksik tutar.


  • at avrat braveheart  (21.08.17 16:27:18) 
Çok sağolun. Aradım müşteri hizmetlerini kayıt oluşturdular.
Düşürme ihtimalim %1 gibi bir şey.
Muhtemelen yakında çıkar ortaya.
  • mutekebbir  (21.08.17 16:38:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.