[]

yaşamak istemiyor ama intihar da etmek istemiyorsanız

ne yapıyorsunuz?

doğal yollardan ölmeyi mi bekliyorsunuz?

hastalık, kaza vs gibi şeylere mi denk gelmeye çalışıyorsunuz?

hayat b*ktan, amaçsız, dünya hiç size göre bir yer değilse.

ne kadar çabalasanız, ne kadar iyi birey olsanız da karşılığını hiç göremiyorsanız.

şimdiye kadar geçen yıllarınız bundan sonraki için yaklaşık olarak aynı biçimde seyredecek gibiyse.

belkiler, umut, kısmet kavramlarını insanın kendini kandırması olarak görüyor ve bunu yapan insanların çoğu bir ömrü bir umut diyerek hiçbir şey olmadan tüketiyor gerçeği varsa.

psikolojik sorununuz olduğunu düşünmüyor, ilaçlarla kendinizi ve beyninizi uyuşturmak istemiyorsanız bütün gün ve bütün gece çoğu zaman sabahlayıp sürekli düşünüyorsanız.

bu gibi sorular çok ama hiçbir soruya cevap alamıyor ve bulamıyorsanız.

 
Hobi bularak yoluma devam ediyorum. Hayatta öğrenilcek eğlenceli çok şey var.


  • funl  (21.08.17 10:08:59) 
@üğpoıuy

bütün bu düşünmeler içinde zaten ne istediğim, neyin olmadığı var. bütün çabaların ne gerekiyorsa fazlasını dahi yapsam da sonuçsuz kalması var. hepimizin öleceği aşikar.
  • eeb  (21.08.17 10:11:38) 
kahve sigara müzik neden olmasın? 3 bin TL ye bir motor alıp boş beleş sürmek neden olmasın?
(bkz: dying slowly)
www.youtube.com
  • bunch of  (21.08.17 10:29:19) 
Psikolojim bozuk degil ilaca gerek yok diyorsaniz ama her gece sabahlara kadar oturup dusunmek depresyonu tetikleyen biyolojiye yol acacak. Yani hadi psikolojiyi gecelim ama biyolojik olarak da depresfi dusunmeye egilimlisiniz.


  • red g  (21.08.17 12:27:27) 
@red g ilaçla uyuşup sorunları geçici bir şekilde unutmak istemiyorum. düşündükçe var olduğumu kendimin bilincinde olduğumu hissediyorum. depresif (doğru tanım olduğundan şu an emin değilim) bir durum mevut yani yoktan bir durumu depresif düşünerek var etmiyorum.


  • eeb  (21.08.17 12:36:02) 
Kendinize bir yaşam amacı bulun.


.
  • kartallar yuksek ucar  (21.08.17 12:44:59) 
@kartallar yuksek ucar yaşamak için amaçladığım şeyler olmayınca alternatifleri yaşamaya yetmiyor ne yazık ki.


  • eeb  (21.08.17 12:52:17) 
benim de ayni hatta tam olarak su,
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

bekliyorum dogal yolu. ama zaten sagliksiz bi hayat zamani geriye cekiyorum.
  • sergerde  (21.08.17 13:01:22) 
İnsan yaşama amacını gerçekleştirmek için gayret etmeli. Önemli olan başarmak değil, gayret etmek.

Sonuçlar sizi tatmin etmiyorsa, amacınızı tekrar gözden geçirin.


.
  • kartallar yuksek ucar  (21.08.17 13:01:26 ~ 13:01:44) 
funl+1
"just keep swimming" www.youtube.com

  • ganbatte  (21.08.17 13:08:31) 
Psikolojinizin bozuk olup olmadığına bırakın bir uzman karar versin, zira çok sağlıklı gelmedi düşünceleriniz bana.

Zaten kazaya denk gelmeye çalışmak da intihar ile eşdeğer, sadece intihar etmeye cesaretiniz yok o kadar.
  • bir nick var benden iceri  (21.08.17 13:20:22) 
@sergerde feel güzel şarkı :)

I wanna contact the living
Not sure I understand
This role I've been given
Not sure I understand
  • eeb  (21.08.17 13:28:06) 
@bir nick var benden iceri

kazaya denk gelmek de doğal bir yol. tutup da gaza basıp gideyim tehlikeli araç kullanayım vs gibi şeylere yeltenmiyorum. intihar etmeye cesaret etmek değil. ağrısız sancısız bir çok yöntem var. ama istediğim bu şekilde ölmek değil. kaybettim pes ediyorum ve gidiyorumu kendime yakıştırmıyorum.
  • eeb  (21.08.17 13:34:50) 
aynı o psikolojideyim. yaşamak istemiyorum ama ölmekten de çok korkuyorum. hiç bi şeyden keyif almıyorum. aklıma tek bişi geliyor. ülke değiştirmek. bi de farklı bi ülkede mutsuz olayım. belki daha az mutsuz olurum.


  • moratoryumkisilik  (21.08.17 13:45:15) 
BOŞ İŞLER BUNLAR YİĞENİM


  • eksimeksi  (21.08.17 16:57:53) 
ya bu isleri cok dusunmicen. dusununce boka sariyor. yasamak yasadigini fark ettigin zamanlarda agir geliyor. ha bunu da demek biraz simariklik gibi. cok sukur ac degiliz, acikta degiliz ama iste bi amac yok. olup gidecez. existential crisis. ben onun ekmegini cok yiyorum oglan dusurcekken.


  • sergerde  (21.08.17 17:45:42) 
evet katılıyorum yukardaki cevaba,

hayırlı olsun nur topu gibi bir varoluşsal krizniz oldu..Herkes hayatta en az bir kere denk gelir. İyidir, güzeldir yararlıdır absürtü keşfetmek.

Bundan sonra artık yolunuzu çizersiniz merak etmeyin...

Bu noktada Sartre, Camus ya da kişisel olarak önermesem de dini kitaplar bizden daha çok arkadaş olur size..Siz yine de ilk yazdığım isimleri bir okuyun.
  • AlsterWasser  (21.08.17 17:53:34 ~ 18:34:32) 
@sergerde

aksine yaşadığımı farkettiğim zamanlarda hayatta her şey çok güzel. ama bu mu lan yaşamak devresine geçiş yapınca her şey bom b*k. aç değil açıkta değiliz de tüm bu yaşamsal fonksiyonların bana bir faydası olmuyor. elim ayağım tutuyor ve bunu zengini daha da zengin edecek bir işte kullanıyorum. onun işi için yiyor uyuyor dinleniyorum. kendi adıma bir çabaladıklarım ise gerçekleşmiyor.

@AlsterWasser

tespit bir bakıma doğru. tam da yaşlarındayım. ancak buna zengin işi diyorlar. bu ortadireklikle bedavaya varaoluşsal kriz yaşıyorum. işin iyi yanı bu galiba :)
sartre değil de camus okudum fakat ağır geliyor dili.
dini kitaplara bu dönemde hiç yaklaşmıyorum çünkü en isyankar dönemdeyim ve her şeyi reddedebilirim.
  • eeb  (21.08.17 18:24:58) 
@eeb

hayatta kendinize güzel bir şey yapmak istiyorsanız en azından öncelikle "varoluşsal kriz zengin işidir" diye saçma sapa komik bir argüman sunan insanları çevrenizden uzaklaştırmakla başlayabilirsiniz. :)

tam yaşlarındaysanız o zaman biraz okuyun araştırın "bilmeye cüret edin" kendi anlamlarınızı kendiniz yaratacaksınız bu hayatta. Gerçek anlamda ya da felsefi anlamda intihara girişmeyin evet. Sisifos'u hatırlayın..
  • AlsterWasser  (21.08.17 18:31:24 ~ 18:31:57) 
Bu tur sorulardan ve dusuncelerden kacmaya calisiyorum. Hayat zor... bir umut, iyi olacak diyorum, olmasi icin cabaliyorum.


  • runagain  (21.08.17 21:55:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.