[]

if ile koşu sonrası yorgunluk

yaklaşık 3 haftadır intermittent fasting uyguluyorum. cuma akşamı da koşuya çıktım ve koşularım genelde ısınmasıydı, soğumasıydı 120 dakika sürüyor. bu 10. koşum falandı, en son koşumda rahat olarak saatte 8.8 KM hıza ulaşmıştım.

cuma günü pek koşamadım çünkü acemi hatası olarak son öğünümü baharat içeren şeylerden yemiştim ve midem beni kesinlikle koşturmadı, ben de rotamın %85'ini falan yürüdüm. o akşam döndüğümden beri 12 saatlik uykular, çok yorgun kalkmalar, bugün çamaşır asarken kolumu bile kaldıramama gibi bir enerjisizlik söz konusu.

intermittent fasting yiyiş şeklimi de pek değiştirmedim, yüksek oranda protein alıyorum ki kasları yenileyebileyim diye. karbonhidratı salatalık, domates gibi şeylerden alıyorum. yağlar konusunda biraz eksiğim.

nedir bu yorgunluğumun sebebi? 3 haftadır uyguladığım bir süreçte bu ilk kez bu kadar yorgun hissediyorum. nasıl atlatmalı?

 
Sorunun özeti tam olarak şöyle mi?

"Salatalıkla domatesi de saymazsak hiç enerji almadan, neredeyse maraton koşuyorum. Allah Allah! Acaba niye yoruluyorum?"
  • oguz altun  (20.08.17 14:41:27) 
sorunun özeti şöyle; 3 haftalık akışta değişen bir durum yokken ve böyle bir yorgunluk oluşmamışken şimdi neden oluyor?


  • i drive the hearse  (20.08.17 14:43:59) 
Vücut tolere edememeye başlamıştır. Günlük ihtiyacın olan kalori miktarını hesapla. Bunun ne kadarının proteinden, ne kadarının karbonhidrattan, ne kadarının yağdan alınması gerektiğini hesapla. Vitamin ve mineral ihtiyacını da gözeterek bir diyet programı hazırla. Ezbere diyet olmaz. Sağlığınla oynama.


  • oguz altun  (20.08.17 14:58:39) 
başkasına cevap olması açısından yazıyorum; tüm diyetlerde hayvansal yağ alımına, zeytinyağı alımına ve eğer alım gücü el veriyorsa hindistan cevizi yağı gibi yağların da vücuda alımına özen göstermek gerek. yağlar konusunda biraz eksiğim demiştim, öğünlerime zeytinyağı ekledikten sonra bu sorunu aştım.

vücudun tolere edememeye başlaması gibi bir sorun yokmuş yani.
  • i drive the hearse  (27.08.17 15:16:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.