[]

Vista kullanıcısı olarak UBUNTU önerirmisiniz?

Sıklıkla sorun yaşatırmı? Sürücülerle arası nasıl? Kullananlardan olumlu yorumlar varmı? Değerlendirmeniz nedir ve bende kurmaya karar versem önerirmisiniz?

x86
6gb Ram triple
i920 Intel

 
linuxler icerisinde en kullanici dostu en bi rahatidir. wireless disinda herhangi bir sorun cikardigini gormedim. sizin sistem de masaustu olduguna gore herhangi bir sorun cikacagini zannetmiyorum.


  • crucio  (24.01.10 23:32:38) 
oyunlarla alakan yoksa iyidir.

ubuntu kur, sonra compiz-fusion filan. birkac ay sonra hevesin gecer zaten.
  • erich  (25.01.10 00:26:09) 
o sisteme yazık ama.


  • layer26  (25.01.10 07:45:19) 
Seninki gibi bi sisteme gerek yok kasıldıgını sanmıyorum ama windows 7 hızlı cevap veren bi sistem olmus ona geç daha iyi olur . Ubuntunun görselligi ayrı tabi yapabildikleri . Ubuntu biraz ugraştırır bi film izlicek olursun codec bulcanda yüklicende ugraşırsın. Her şeyde bişey çıkartır sürekli kodlarla ugraşmak zorunda kalırsın. fakat görsellik istiyorsan geç tabe hele compiz-fusion oyna çok zevkli :)) ben 2 işletim sistemi kullanıyorum. İnternette dolaşırken müzik dinlerken sırf görselligi yüzünden ubuntu yu kullanıyorum .


  • siniretme  (25.01.10 09:09:24) 
windows uğraştırır sinir eder ama kullanıcıyı da rahata alıştırır...
ubuntu'ya geçince bunu unutmaya hazır olmalısın, yok sürücü yüklenecek, iki ayar verilecek; hop aç komut satırını, yaz babam yaz...

windows'ta iki tıklamayla halletmeye alışmış bünyelere göre değil pek.
  • late viper  (25.01.10 10:03:15 ~ 10:04:17) 
Vista yerine çadır kursan olur. Yani öyle ya da böyle Vista'dan kurtulmak en güzeli. Ama mesela Vista yerine neden Ubuntu kuruyoruz? Yani buradaki sıkıntı, sorun, amaç ne tam olarak? Bir de böyle bir donanım benim bildiğim kadarıyla ya profesyonel amaçlarla (render'dir, video işlemedir, DAW'dır vs) ya da oyun oynamak için kullanılır. Ubuntu bu iki amaç için de dert demek.


  • uzunbinik  (25.01.10 14:41:21) 
gecikmis bir cevap olacak ama ilk once virtual olarak kurun bi deneyin. eger ihtiyaclarinizi karsiliyorsa, sorun cikarmiyorsa ve begendiyseniz normal olarak kurarsiniz. yada dual boot yapin ikisini de kullanin


  • crucio  (30.01.10 13:30:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.