[]

şüpheci bir adamın ev kiralarken keleğe gelmemesi için...

arkadaşlar yeni bir eve çıkıyoruz kiralık olarak. ben de her halttan şüphelenen, artık kimseye güveni kalmayan bir adamım.

evi hürriyet emlak sitesinden bulduk. emlakçıdan. emlakçı da semtin eski, bilindik bir emlakçısı. dandik merdiven altı bir yer değil. aradık, evde ev sahibinin kendisi oturuyormuş. randevu aldık, gittik, evi gördük, ev sahibi gezdirdi, beğendik, tutmaya karar verdik, pazarlığını yaptık. sonra emlakçının ofisinde buluştuk, kontratı emlakçı hazırladı, kimlik fotokopilerimizi, telefonlarımızı falan aldı, ince ince her şeyi kontrata yazdı, ev sahibi ile karşılıklı imzaladık. kontrat 1 eylül tarihinde başlıyor. ilk kira olan eylül kirasını peşin olarak elden ödedik, ev sahibi kirayı aldığına dair kontrattaki kısmı imzaladı. kontratları aldık gittik.

lakin ev sahibi hala içinde oturduğu için 27 ağustos'ta anahtarı vereceğini söyledi. hatta kontrat başlangıcını da 1 eylül yaptık o yüzden.

ortada dolandırılıyor, kandırılıyor olabileceğimize dair bir şey yok değil mi?

aklıma organize dolandırıcılıklar geliyor. ne bileyim bu adam aslında ev sahibi değildir, kiracıdır. emlakçıyla anlaşıp (veya emlakçıdan da habersiz) ev sahibi rolüyle evi bize kiralayıp ilk kirayı cukkalar. biz taşındıktan sonra asıl ev sahibi gelir falan. hatta asıl ev sahibi gelene kadar kaç ay oturursak o kadar aylık kirayı alır mesela. olur mu artık bu kadarı da? adama evin tapusunu falan mı sormalıyım? yoksa o kadar da paranoyak olmamak mı lazım?

hani görmeden ilandan beğenip kapora yollanıyor falan öyle değil. bizzat gördük gezdik, bizzat kontrat imzaladık, kapora değil, eylül ayı kirasını verdik. telefonlar alındı vs. emlakçı da yıllardır aynı yerde dükkanı olan kayıtlı kuyutlu emlakçı. öyle dandik yer değil. bi sıkıntı yok di mi, sonradan bi pokluk çıkmaz di mi?

 
zaten bu aşamadan sonra dolandırılırsanız sizin kabahatiniz yok. siz usulüne göre yapmışsınız. Eğer daha eşerseniz şeytanın aklına gelmeyen numaralar gelecek uykunuz kaçacak. Yarın evin kaçak olduğu ihtimalini öğrenip yıkım ekibiylede karşılaşma ihtimaliniz var ona bakarsanız. kalp damar ve sinir sağlınız için rahat edin ve 1 eylülde taşınma için şimdiden kaygılanmaya başlayın ki kaygınız işe yarasın :)

şimdiden hayırlı uğurlu olsun bu arada
  • ManikD  (20.08.17 01:41:50) 
pek bir şey olacağını sanmıyorum ama ben ev kiralasam yapacağım ilk iş tapuyu istemek olurdu.


  • sta  (20.08.17 07:03:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.