[]

yüksek lisans uzatma - tez hakkında

2 sene yani 2 dönem bitti fakat tezim uzadı. yeni yönetmelikte en fazla 6 yarı dönem hakkınız vardır fakat 4 yarı dönem içersinde bitiremezseniz atılırsınız gibisinden birşeyler yazıyor. çevremde duyduğum ise tezin uzadığını dile getirerek bir dilekçe yazmanın yeterli olduğu söyleniyor. benim durumumda olanlar var mı?

not: tezim gerçekten uzadı. deney ortamı olduğu için ister istemez uzadı.


 
4 yarı dönem dediği, tez dönemi. Ders dönemiyle birlikte toplam 6 dönem ediyor işte max. Uzatma hakkın var ama onun de bi prosedürü var, en az bi kez savunma yapmış olman falan gerekiyor olabilir. Çevrenin ne dediği önemsiz, önce lisansüstü yönetmeliği oku, anlamadığın olursa aç enstitüyü sor.


  • manuel mandalina  (20.08.17 01:01:57) 
@manuel

sonuca varmamış bir tezin savunması yapılamaz mantıken. benden 1 yarı dönem önce giren bir arkadaşım ilk defa savunmasını verecek bu hafta. onda bir sıkıntı çıkmamıştı.
  • false pretension  (20.08.17 01:10:53) 
Yav koşul olabilir diyorum, illa öyle olacak demiyorum. Haa bende öyle olmuştu mesela. Neymiş, demek ki pratikte olabiliyormuş.


  • manuel mandalina  (20.08.17 01:19:25 ~ 01:22:10) 
4 dönem dersin max süresi. Ders yılın 4 dönemde bitmezse 5in başında atarlar. Teze geçtiysen sorun yok. yönetmelikte bu açıkça belirtiliyor zaten. sen ders seneni olmaz ya 1 dönemde bitirsen kalan 5 yarı yılda git tez yap kimse bişi demez. ders+tez:6 yarıyıl. bilimsel hazırlıkta varsa 8.


  • ManikD  (20.08.17 01:39:32) 
2016 girisli degilseniz, 6 yari donem kurali sizde 2016 itibariyle hesaba katilacak.
Yani 2016-2017 ve 2017-2018de ders alabilirsiniz, tez dahil en gec 2018-2019da bitirmeniz gerekiyor.
Eger 2 senede bitmediyse yuksek lisansiniz enstitüye dilekce verip uzatiyorsunuz.

Bizde boyle, genelde de benzer olduğunu biliyorum.
  • yaraticinick  (20.08.17 01:56:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.