[]

amerika banknotlarında değişikliğe gitse ne olur

China 3,097,658.40
Japan 1,216,518.74
Switzerland 678,909.39
Saudi Arabia 547,260.62
United States 405,942.34

ben bu paranın fiziksel olduğunu düşünüyorum. yoksa bankacılık olarak buysa bir şey diyemem. velev ki diğer ülkelerdeki bu paralar fiziksel olsun.

dünya bankası verilerine göre amerikan doları reservleri 2016 yılında böyleymiş. 100 amerikan doları arkasında benjamin franklin var. amerika karar alıp, 100 doların arkasına trumpın fotoğrafını koysa. yani bizim 6 sıfır atmamız gibi. 6 sıfırlı paraları değiştirdik şimdi geçersiz oldu. yurt dışındakiler bu paraları değiştiremeyeceğine göre bu abd'nin işine mi yarar yoksa kötülüğüne mi olur?

 
yapamaz, yapmaz. abd türkiye gibi muz cumhuriyeti değil neticede. ayrıca arkasındaki resim değişirse para geçersiz olmaz. 3-5 sene uyum süresi olur.


  • paintov  (19.08.17 22:22:44) 
o kadar gitme de, koca avrupada tum paralar degıstı. hepsı de sonsuza kadar gecerli kalacagını ılan ettı fln. sonucta dolar dolardır pek bısey olmaz.

uk de de, kral/kralice degısınce de paralar degısıyor, hıc sıkıntı duydun mu mısal?
  • bryan fury  (19.08.17 23:35:06) 
enflasyondan geberiri. o para ülkeye hızlıca döner bir şekilde. bol para olur o da enf. yaratır. ama olamaz böyle bir şey


  • gameofannen  (20.08.17 00:00:25) 
0 atmak farkli bir konu, görsel değiştirmek farklı bir konu.

100$ ın görseli 2010 yılında güncellendi zaten. bir sorun da olmadi.

www.google.com.tr
  • helenart  (20.08.17 00:27:43) 
Şekil şemal değişiyor sürekli bişi olmaz. Hepsi tedavülde olur. Ama kısım kısım eski para kaybolur bulamazsın. sorun olmaz. sıfır atma falan ayrı dünyalar, abd de olmaz.

o değilde @bryan fury nin cevabı dikkatimi çekti :D ayıp olmazsa üstad yaş kaç :D hayır en son kraliçe 1952 de tahta çıktı o yılları hatırlıyor muyuz? Sanki ben gördüm olmadı arkadaş gibi olmuş. Hoşuma gitti cevap. Ama biraz sorunlu 1952nin ekonomik sistemi ile günümüz arasında baya fark var. 4 yıla bırakıyorum diyor 2. elizabeth. Bırakınca göreceğiz. Büyük ihtimalle kademeli geçiş olur. Toptan bir piyasaya sürme ilk aşamada zor gibi. yada sembolik sürülür uzun sürede geçilir. Belli olmaz, belki kriz yaşarız eğlenceli olur.
  • ManikD  (20.08.17 02:19:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.