[]

Çanta karıştırma

Merhaba
Annem ben bildim bileli çantalarımı, çekmecelerimi, ceplerimi karıştırır. Küçükken kontrol ve koruma amaçlı bunu yapmasını bir derece anlayabiliyorken şu an çok rahatsız ediyor. Yetişkin olduğumu kabul edip kendi ağzıyla söylemesine rağmen çocukmuşum gibi bunu yapmaya devam ediyor. Karıştırdığını fark edip söylediğimde de inkar ediyor tabiki.
Bu durumu nasıl engelleyebilirim? İllaki her şeyi kilitleyip, saklamam mı lazım yani?

Edit: Ailemle birlikte yaşamıyorum. Üniversite için başka bir şehirde yaşıyorum. Ziyaret için yanlarına geldiğimde böyle oluyor.

 
Kirpi koy akrep koy oyuncak olarak. Yılan falan koy.


  • yaren  (19.08.17 15:29:37) 
kavga et. büyüt. türkiye'deki birçok ebeveynle kavga etmeden, bağırıp çağırmadan baş edilemiyor. çocuklarının da birer birey olduğunu kabul edemiyorlar.


  • rahip janick  (19.08.17 15:41:31 ~ 15:42:25) 
Kız misin


  • nihilanth  (19.08.17 15:42:13) 
Böyle bir ailem olsaydı çoktan kaçar gider kendi hayatıma bakardım herhalde.
Bu yaşımda hala ailemle yaşamamın en önemli sebebi evdeki herkesin bir diğerinin özeline karışmaması, müdahale etmemesi.

Evden ayrılma durumun yoksa ki bence tek kurtuluşun bu, eşyalarını kilitli tutmak kısa süreli bir çözüm olabilir. Ama bu durum onu daha da meraklandırıp yapmaması gereken şeyleri yapmaya daha da teşvik edebilir.
Sert bir şekilde uyarmayı dene.
  • mutekebbir  (19.08.17 15:43:37) 
Annenin çantasına 20inçlik dildo koy babana annenin çantasını karıştırt.


Boşandıktan sonra babanla eve çıkarsınız.
  • Batuhanolabilir  (19.08.17 15:47:45 ~ 15:49:06) 
bu tip anne-babaların engellenebileceğini sanmıyorum. kilit taksan iyice işkillenip meraklanacaklar. tr'de anne babalar çocuklarının birey olmasını kabullenenemiyor, anca evlenirsen falan.


  • doxanikee  (19.08.17 17:11:08) 
Kendisi yaşlanıp kendi dertleri/sağlık sorunları çıkana kadar veya siz ayrı evde yaşayana/evlenene kadar maalesef devam edecek - huy değişmiyor.

Şöyle bir şey olabilir, ben zamanında yapmadığıma yanarım. "Tam olarak ne arıyorsun, ne bulmayı umuyorsun, söyle, ben anlatayım sana" gibi bir çıkış olabilir ama bazen köprüleri yakmayı göze almak anlamına gelebilir, eğer karşınızdaki alıngan/hassas biriyse. Problem kendisinin bir önceki neslinde. Muhtemelen anneanneniz ya da dedeniz de onun özel eşyalarını karıştırmış, mektuplarını açmış ve sınırlarına saygı göstermemiş olabilir, dolayısıyla sınırlara uymamanın normal/doğal birşey olduğunu küçük yaşlardan itibaren algılayagelmiş olabilir. Kendisinin gözleriyle bakmayı, annenizin kendi gençliğinde sınırlarının ne şekilde ihlal edildiğini öğrenmeyi deneyin. Belki de farkında değildir sizin sınırlarınızı çiğnediğinin.

Ben şu yaşımda bile hala yüzleşmedim zamanında özel alanımı ne denli çiğnediği ile ilgili. Hep utandım, halbuki utanması gereken kendisi iken. Artık çok geç, çok hasta ve dolayısıyla üzmek ve yıpratmak istemiyorum, zaten kazık kadar kadın oldum, karıştırıp öğreneceği birşey kalmadı, ama anneniz şu an genç/sağlıklı/mutlu ise, yüzleşmek ve sormak için henüz geç olmayabilir.
  • cedilla  (19.08.17 17:12:14 ~ 17:13:54) 
benzer şeyler yaşadım. bence tek çözümü karıştırmalarına serbest bırakmak. bırak karıştırsınlar. görmelerini istemedigin şeyler var ise göremeyecekleri sekilde sakla. saklamazsan görücekler. engelleme şansında yok.

ekleme: şifreli valiz ve çantalardan alabilirsin. iki fermuarlı cantalardan alıp ucuna küçük kilit takabilirsin. ceplerindeki eşyaları da bu çantaya atarsın. en oluru bu herhalde.
  • Caaannn  (19.08.17 18:48:54 ~ 18:49:38) 
Engelleyemezsin. 35 yaşındayım 15 senedir ailemden ayrı yaşıyorum, her türlü kavgayı ettim bağırdım çağırdım ama değişen birşey yok, 10 yaşımda nasıl ise aynı muamele devam:)


  • zikardo  (20.08.17 17:17:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.