[]

Ben var mıyım ?

Merhaba,

Bu mecrayı saymazsak benim herhangi bir sosyal medya hesabım yok.

Instagram, twitter, facebook, snapchat vs gibi paylaşım yapılabilen alanlarda yokum.

Günümüz dünyası koşullarında değerlendirirsek ben varım diyebilir miyim?

Sizce günümüz dünyasında insanların sosyal medya üzerinden yarattığı internet personaları dönüşümsel olarak kendi reel varoluşlarını tanımlayacak bir seviyeye ulaşmadı mı? Hatta, kendi reel varoluşlarından kopup tamamen bağımsız bir fenomen haline gelmedi mi?

Eğer günümüz dünyasında her şey hipergerçek sosyal ilişkiler üzerinden ilerliyorsa ve bu böyle devam edecekse aslında artık ben yokum diyebilir miyim ?

Kendi reel gerçekliğime mi terk edildim ?

---

Not: Sosyal medyaya karşı değilim. Kendi durumumdan hareketle bir düşünce egzersizi olarak sizin görüşlerinizi duymak istedim bu tarz konularda. Teşekkür ederim.

 
çok garip bir önerme, ben de geçen aylarda tek kalan twitter hesabımı uzayın derinliklerine gönderdim, facebook ve instagramda varım ama yokum, bir süre kendi reel gerçekliğimi denicem. ben tam bunlar çıkmadan önce de genç olan o ara nesilden olduğum için bunlarla beraber daha çok sosyalleşip daha çok eğlendiğimi söyleblirim.


  • sipsiyah  (18.08.17 21:02:56) 
Asıl sen varsın.


  • manuel mandalina  (18.08.17 21:06:35) 
sosyal çevrene bağlı bu biraz.çok sevdiğim biri vardı, internet üzerinden tanışmıştık, oturduğumuz yerler arabayla 20 dakika mesafede. arada sırada görüşüyorduk ama bu buluşma teklifleri ondan sadece 2 defa gelmişti, birine ben gidemedim birini de ben aramasam iptal ettiğini söylemeyecekti.

ona, onun için sanal bir kisi oldugumu, online isem var, offline isem onun icin var olmadıgımı soylemistim. sahiden de oyle hissettiriyordu.

bu durum, internetten tanısılan bircok insan icin de gecerli sanıyorum.

özet: sanal ortamda alsterwasser diye biri yok.

öte yandan yaşadığın şeyler, ilişkilerin de tamamen gerçek. daha tatmin edici.
  • rahip janick  (18.08.17 21:11:11 ~ 19.08.17 00:28:41) 
yoksun.


  • Delay Fuze  (18.08.17 21:18:39) 
Ben de sosyal medya kullanmıyorum. Var mıyız yok muyuz bilemem ama böyle mutluyum.


  • tuborg yesili  (18.08.17 22:09:36) 
yoksun, yallah arabistana. kıvranan ergen hezeyanı.


  • baal  (18.08.17 22:15:24) 
@baal

seviyesiz cevabınız için teşekkür ederim.

yalnız arabistana neden gitmem gerektiğini anlamadım. Aydınlatırsanız sevinirim?
  • AlsterWasser  (18.08.17 22:28:00 ~ 23:10:25) 
varsın. yok olsaydın bu mesajı yazıyor olmazdın.


  • burya  (18.08.17 22:31:57) 
Varsın ama yok olma isteğindesin ve bu istek suni bir temellendirme üstüne inşa edilmiş gibi kokuyor.


  • ezkaza  (18.08.17 23:53:37) 
Varsınız ve hatta sanırım iyi bir adamsınız.


  • taktikmaktikyokbambambam  (19.08.17 01:22:05) 
Sosyal medya olmasa kendi gercekligine terk edilmeyecek miydin?


  • dunal  (19.08.17 02:13:01) 
bu soruyu sorduğunuz yerde kaç kişi kullandığınız "hipergerçek" felsefi teriminin ne olduğunu biliyor?

yapmayın allah aşkına. tercihinizi biz yapamayız. çağı da tek başımıza değiştiremeyiz. ne sorduğunuzu bildiğiniz gibi cevabı da buradaki herkesten iyi biliyorsunuz.

tek siz değilsiniz bu durumda olan. sitem mahiyetli soru sorulmasını anlıyorum ancak kırmızı mı mavi mi çok eski bir soru ve neyi seçtiğinizle nereye düşeceğinizi de belirleyemiyorsunuz. aslına bakarsanız, seçeneklerden biri "rağmen" duygusunu barındırıyor. kaldırabileceksen gel, diyor. neyse. hipergerçeklik diyen dediğim her haltı anlar, bence daha fazla bir elaborasyona(hayvan) gerek yok. geçmiş olsun, ne diyim.
  • godoşu beklerken  (19.08.17 04:00:24) 
Ben de aynı durumdayım ve bunu bazen sorguluyorum. Örneğin bir arkadaş grubumla otururken aslında ilişkilerin sosyal medya üzerinden yürüdüğünü fark edip kendimi geride kalmış ve hatta onlarin hayatinda o kadar da bulunmayan biri gibi hissedebiliyorum. Ancak insanlarla olan iliskim gerçek hayatla sınırlı kaldığından ve onların örneğin instagram personalarini bilmediğinden mevcut durumun beni daha çok tatmin ettiğini söyleyebilirim.

Kısaca hem varız hem yokuz.
  • rusyalı kozmonot  (22.08.17 13:01:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.