[]

Avlanma hakkında düşünceleriniz?

Bir insan avlanmayı spor için değil de kendisi için yapıyorsa ne düşünürdünüz?

iddiası şu; marketten, kasaptan çiftliklerde eziyet edilmiş hayvanların eti alıp buna ortak olmak istemiyor. bu yüzden de kendine yetecek kadar doğa da yaşamış hayvanı vuruyor.

konu tanıdık gelmiş olabilir. zamanında diesel1907'ydi sanırım bi entrisinde bahsetmişti bundan. İnsanların fikrini merak ettim.

 
yiyeceği kadar avlıyorsa sorun yok. sonuçta marketten de alsa aynı miktarda hayvan ölecek.


  • sttc  (18.08.17 19:52:51) 
Yemek için avlanmakta sorun yok, diğer türlüsü terbiyesizlik.


  • angelus  (18.08.17 19:54:10) 
Ben normal karşılıyorum. Çok fazla duyar yapmaya gerek yok. Doğa vahşi bir yer. İnsanlar da vahşi, takım giydik plazalar diktik diye kendimizi unuttuk sadece. Keyfi olarak canlı öldürmek hatta keyfi olarak doğadaki bitkileri toplamak bile doğru değil. Bitkiler de doğal düzenin bir parçası ve endüstriyel olarak yetiştirilmiyorlar. Herkes toplasa hayvanlara kalmaz. Ama gerekirse avcılığa ya da toplayıcılığa karşı değilim.


  • Nature Works  (18.08.17 19:56:02) 
tamamen karşıyım avlanmaya.

ayrıca arkadaş zaten avlanmışı/öldürülmüşü almıyor ve yeniden avlanıyor/öldürüyor. aşırı zeka var ben kalamayacağım daha.
  • secrex  (18.08.17 19:58:02) 
Elinde tufekle, 3 tane adamla, GPS'le avlanip tavsan yakalayip bunu da cope atmak sacmalik.

Edit: 3 gunluk olunca hormonlarla 15 aylik gibi gorunen hormonlu tavuklari yani civcivleri yemek de ayni sekilde sacmalik. Et ve tavuk endustrisi de bugun asiri sacma durumda. Yani sabah aksam en kalitesiz ve ucuz etleri yerken avlanip kendi etini bulan insani suclamak da iki yuzluluk.
  • Traveller  (18.08.17 20:02:29 ~ 20:07:26) 
avlanmak bir spor değil, insanoğlunun artık ihtiyaç duymadığı öldürme dürtüsünü bastırmaya kılıf olsun diye uyduruldu bu spor etiketi. insanoğlunun geçmişte yaptığı ama artık ihtiyaç duymadığı diğer alışkanlıkları spor olarak yapıyoruz(cirit, yüzme, koşma, atlama vs.) ama bunlar doğaya ve diğer canlılara zarar vermeyen etkinlikler. insanoğlu kontrolden çıkmasıyla meşhur bir canlı türü olduğu için, ne kadar istesen de bireysel avlanmanın önüne geçemeyeceğin için bu öldürme işinin spor olarak etiketlenerek sunulmasına karşıyım. çünkü spor demesen de öldüren öldürecek, sen böyle diyerek yapılan işi meşrulaştırıyor, bahane buluyorsun. bu sayede yasak olsa yapamayacak olanlar da yapmaya başlıyor. şimdilerde bol olan av hayvan türlerinin de azalmasıyla, bi 50-100 yıl sonra baya baya tepki çekecek ve muhtemelen yasaklanacaktır spor amaçlı avlanma.


  • Bruce  (18.08.17 20:15:58 ~ 20:17:42) 
bizim akrabalar ava gidip de civciv kadar 50-60 tane keklik vurup gelmişti. iyi küfür etmiştim. hiç bi numarası olmayan, ateş etmek ve canlı bişeyler öldürmek için yapılan bi saçmalık.


  • hasmetizm 2046  (18.08.17 20:19:31) 
yiyecekse sorun yok. diğeri zaten vahşet ancak her ne olursa olsun bir insanın bir hayvanı öldürmekten zevk almasını anlamıyorum. ve avcılıktan zevk alan bir insanla selamı sabahı keserim.


  • black mamba  (18.08.17 20:21:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.