[]

Nereye koyduğumu unuttuğum eşyalar

Artık gına geldi.
-lan gözlük yok nereye koydum???
-lan anahtar az önce elimdeydi???
-kumandayı nerede bıraktım???
-
Bu ve benzeri soruları gün içinde kendime defalarca soruyorum. Mal mıyım? Ne yapmam lazım? Teşekkürler.

 
kullandığımız herşeyi işimiz bittiğinde geri yerine koyarak bunun önüne geçebiliyoruz.


  • theseachange  (18.08.17 17:30:36) 
demek ki gün içinde "farkındalığın" gayet düşük seviyelerde. Yani fiziksel olarak bulunduğun yerlerde veya yaptığın şeylerde zihinsel olarak orada değilsin. Zihnin sürekli başka yerlerde dolaşıyor.

Tavsiyem zihnini birazcık daha boşaltacak aktivelere yönelmek (spor, meditasyon vb.) ve gün içinde birazcık daha "farkındalığını" arttırman. Mindfulness denen olay yani.

ek: bu arada eğer sürekli spesifik anahtar gözlük gibi şeyleri unutuyorsan yani genel bir durumdan ziyade bu tarz günlük basit bir şey ise arkadaşların tavsiyesine ek olarak bir şeyi ilk yaparken sesli olarak kendine söylemen işe yarar. Yani eve geldin anahtarı koydun bunu sesli bir şekilde kendine söylediğinde yaptığın etkinliğe bir etiket koyuyorsun ve beyninde daha kalıcı olabilir ve o an yaptığın eyleme karşı farkındalığın artıyor. (noting, labelling)
  • AlsterWasser  (18.08.17 17:32:05 ~ 17:39:49) 
Kaybettigin seylerin listesini yap. Sonra her gun onlari bir yere koyarken aklindan gecir. Listeni eline al. Her birini nereye koydugunu kontrol et. Hepsini hatirlayacaksin.


  • ykyt  (18.08.17 17:35:44) 
Matematik çöz.


  • secrex  (18.08.17 20:14:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.