[]

Hadi tavada gocuman biftek yapalım!

Yarın et günüm, 2 veya bulabilirsem 2.5 inç biftek alıp döküm tavada kızartmak istiyorum ama ben normalde mangal seven bir insan olarak döküm tavayla nasıl yapacağım konusunda çekincelerim var. Nette yüzlerce tarif var tabi ama ben daha soru ceval şeklinde yanıt alabileceğimi düşündüğüm için size sorma gereği hissettim sevgili timsahlar.

Damak tadınıza güveniyor, gözlerinizden öpüyorum.


 
Kalin etleri en iyi degerlendirmenin iki yolu var kanimca, reverse sear ve sous vide. Ikisini de denedim, reverse sear biraz daha pratik geliyor sous vide makinam olmadigi icin. Fakat sonuc olarak sous vide belki bir tik onde olabilir. Her ikisi icin de termometre sart. Ben sous vide'i bir buz kutusunda istedigim dereceyi tutturana kadar sicak soguk karistirarak yaptim. Buz kutusunda oldugu icin sicaklik cok dusmuyor. Eti koyduktan sonda cok az sicak su eklemistim ve 1 saat sonra 1 derece dusmemisti bile. Istenilen pisime ulastiktan sonra da cok sicak dokum tavada muhurleyip gomebilirsiniz.


  • mirafiori  (17.08.17 23:42:32) 
youtu.be

aynen bu videodaki gibi yapıyorum ben. çevreden de fena yorumlar gelmiyor.
  • embermane  (17.08.17 23:54:03) 
üst üste konmuş 2 parmak büyüklüğünde bonfile alıyorum genelde. 1 adeti 150-250 gr arası değişiyor.

1 gece dolapta bol zeytinyağ,karabirer az sarımsak ve 1-2 tatlı kaşığı asidik sıvı içerisinde tutuyorum(soya sosu şarap vs)

etleri pişirmeden 1 saat kadar önce dolaptan çıkarıyorum bişirmeden önce tekrar karabiber hafif bir tuz serpip 10+ dk kadar yüksek ateşte ısıttığım döküm tavaya koyuyorum.

buradan sonrası aslında damak zevki 100-140 sn arasında tek tarafı ellemeden tutuyorum daha sonrasında arkasını yine bir o kadar tavanın sıcak tarafına koyacak şekilde bırakıyorum.(genelde etin kalınlığına bağlı olmakla beraber 110 sn yeterli oluyor)

piştikten sonra tahta bir zemine koyup 1-2 dk arası eti bekletiyorum sonrasında afiet olsun.
  • prezarlatif  (18.08.17 00:20:13) 
Baş parmağın kalınlığında iki dilim bonfile alıyorsun, tuz karabiber ve zeytinyağı ile etlere güzelce masaj yapıp oda sıcaklığına gelene kadar dinlendiriyorsun, tavayı iyice kızdırıp etleri üstüne bırakıyorsun, tam 60 saniye sonra öbür yüzünü çevirip daha önceden hafifçe ezdiğin 3-4 diş sarımsağı, taze biberiyeyi ve yarım kaşık tereyağını tavaya ekliyorsun, o yüzünü de 60 dakika pişirdikten sonra çevirip 30'ar saniye daha birer yüzünü pişiriyorsun, her bir yüzü 60+30=90 saniye pişmiş olacak, sonra tavadan alıp 10 dakika dinlendiriyorsun, (çünkü dinlenirken de pişiyor) sonra dilimleyip tık tık ekmeksiz götürüyorsun.

Bonfileden başka et alma. Çok fark ediyor. İstanbul'daysan nereden alacağını söyleyeyim. Kilosu 68 lira, iki dilimi 13 lira tutuyor. :)
  • yirmisantim  (18.08.17 00:29:50) 
adamsınız timsahlar adam!!! akşam gelin birlikte yiyek !


  • Tears of Devil  (18.08.17 11:37:15) 
iyi pissin istiyorsan tavad muhurledikten sonar kisa sure firinda pisirmeye devam edebilirsin.


  • jimicik  (18.08.17 12:08:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.