[]

Çocuklara öykü, şiir önerisi

Herkese iyi geceler,

Yarın öğleden sonra okul kültürü pek olmayan, daha önce bir şiir ya da öykü okumuş olma ihtimali az olan 13-15 yaş grubu ile yaklaşık bir saatim var bir yaz okulu kapsamında. Böyle düşününce zerre aklıma gelmiyor ama diyorum ki şöyle hep birlikte bana şiir ya da kısa öykü bulalım. Onu güzelce okuyalım sonra üzerine düşünelim, konuşalım ardından ne bileyim gözlerinin önüne gelen bir resim olsun ve boya kağıt vereyim çizsinler. Bunlara uygun neler önerebilirsiniz bana? Benim aklıma Orhan Veli'nin birkaç şiiri ya da Sait Faik öyküleri geldi buraya yazarken mesela. Direkt öykü adı, şiir linki vs her şey kabulüm, hadi bi bulalım!


 
13-15 yaş çok küçük değil. Kardeşim 14 yaşında oradan biliyorum. Öykü ve öykü üzerine beyin fırtınası bunlar güzel. Bu yaşlarda ciddiye alınmayı cok istiyorlar. Resim çizdirmek biraz çocukça gelebilir onlara.

Onun dışında sait faikten lüzumsuz adam hikayesi,
Orhan veli'den "bizim gibi", "dalgacı mahmut", "biedenbire" şiirleri üzerine düşünmek için çok açık ve güzel şiirlerdir.

Ayrıca imkan varsa klasik müzik dinletip hislerini sorabilirsiniz. Chopin, schubert, mozart, rossini nin eserleri olabilir.
  • fyodor fyodorovic  (17.08.17 23:22:57) 
Sait Faik ' in hişt hişt ve havuz başı öyküleri geldi aklıma. Sabahattin Ali'den ses ve asfalt yol olabilir. İlk aklıma gelenler bunlar.


  • ziya özdevrimsel  (17.08.17 23:25:28) 
@fyodor evet zaten ilk olarak üzerine konuşalım ardından resim vs. girsin istiyorum zira grup daha böyle somut bi şeyler istiyor, resim çizmek hoşlarına gidiyor. Arkaplanda müzik fikri evet benim de aklıma düştü muhtemelen imkan da olacak kullanabilmek için, teşekkürler.

@ziya Sait Faik'in o iki öyküsü benim de ilk aklıma gelenler. Sabahattin aliler'e de bi bakayım hemen, teşekkürler.
  • havana  (17.08.17 23:45:41) 
Onemli değil bu arada resim seviliyorsa eğer wagner in the ryde of valkyries ya da golden rhine parçalarından hissetikleri ile bağlantılı olarak resim yapmalarını isteyebilirsin. Eminim çok garip şeyler ortaya çıkacaktır.


  • fyodor fyodorovic  (18.08.17 00:00:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.