[]

kurukahveci mehmet efendi espressoyu nasıl değerlendireyim?

Merhaba barista ruhlu güzel insanlar, kahve seviciler;
bir süre önce nescafe gold + nescafe coffee mate ikilisini çok sevsem de hem yeni birşeyler tadayım damak tadımı geliştireyim, hem kilo yüzünden coffee mate'ten kurtulayım hem de kendim birşeyler becerip birşeyler başarmak için coffee matei bıraktım. aylardır içmiyorum.
ufak bir pilli mini mikser alıp köpüklü birşeyler yapmaya çalışıyorum ama bir art yapamıyorum tabii. bir de şu kahveden aldım. ilk gün denememde erimedi bile kaldı topak topak fincanda. sonra kenara koydum, öğreneyim geleyim öyle kullanayım bari dedim.

şimdi öğrenme zamanı. var mı tarif verebilecek yol yordam gösterecek?
kahve konusunda bilgi ve tecrübe sahibi olmaya çalışıyorum açıkçası.

malzemelerim: pilli mini mikser, nescafe gold, kuru kahveci mehmet efendi espresso, normal türk kahvesi..

not: bütçe çok şişkin değil. öneri verirken göz ardı etmezseniz sevinirim. mesela bir kahve makinesi alamam. ama git şu kahveyi al gel derseniz belli bir limite göre alabilirim.

 
Esspresso'yu ancak esspresso makinesiyle yapabilirsin ama bu kahveyi french press'le yapip icebilirsin sanirim. Yahut mocha pot alabilirsin, cok pahali bir sey degil.


  • evrim halkasi  (17.08.17 18:27:48) 
sıfır bütçeyle alamancı usulü kahve: fincana koy bundan bir iki kaşık. üstüne sıcak su dök. hep aynı yönde olacak şekilde ağır ağır karıştır. karıştırmayı bırakınca sekiz on turdan sonra, yavaşça dibe çökecek kahve. sonra ağır ağır iç. hızlı içersen ağzına kahveler gelir.


  • alperz  (17.08.17 18:28:52) 
espresso kafenin normalden farki yok, tek farki cekilme büyüklügüdür. bazi kisiler espressoyu daha roasted severler, roasted bean alir ve cekerler, ayni cekirdekle filtre kahve de yapilir mesela. ama temelde birebir ayni cekirdektir, grain büyüklü+günden baska degisiklik yoktur.

dolayisi ile filtre kahve yapabilirsiniz sicak suya karistirarak. filtre etmeksizin icebilmek icin 5-10 dakika bekleyip icebilirsiniz, lakin biraz olsun kahve gelir agziniza.
  • kurnaz  (17.08.17 20:26:25 ~ 21:00:01) 
içebilirsin.


  • secrex  (17.08.17 20:27:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.