[]

İngilizce bilenler! at / in

lütfen doğrusunu bilen arkadaşlar yazsın. önemli benim için.

bir otelden adıyla bahsederken at mi yoksa in mi kullanılır?

örn: istanbul doğa oteli'nde toplantı yapmak çok güzeldir.

bu tarz cümlelerde in mi at mi kullanmak doğru? veya ikisi de doğru mu?

 
at daha doğru bir kullanım. in diyince kulağı tırmalıyor.
Örneğin: "We had a meeting at Holiday Inn" gibi.

  • agluna  (16.08.17 23:24:50 ~ 23:25:18) 
Public place'ler icin genelde at kullaniriz. I am at the hospital dersen hastanedeyim cunku hastayim, I am in hospital dersen isteyim olabilir.


  • Traveller  (16.08.17 23:26:13) 
spesifik yer belirtiyorsan at kullanılır.

i am in bathroom at xx hotel.
  • secrex  (16.08.17 23:30:15) 
anlatmayı deneyeyim:

in, bir alanın fiziksel olarak içinde bulunduğunu belirtir. mesela i'm in xyz restaurant dersen o restoranın içinde olduğunu anlarız. ne yaptığına dair bir fikrimiz olmaz.

i'm at xyz restaurant dediğin zaman o restoranda yemek yediğini anlarız.


ha bunun dışında, yabancı olduğun bilindiği müddetçe in/at dersen kimse sallamaz zaten. bir de abd'de at daha çok kullanılıyor.
  • reavelyn  (17.08.17 00:47:29) 
  • try again fail again fail better  (17.08.17 01:15:55) 
adıyla bahsetsen de bahsetmesen de at kullanılır:

-we had a meeting at Holiday Inn.

-we had a meeting at a hotel in Philly.
  • eindaclub  (17.08.17 11:03:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.