[]

Reklamcılık Sektöründekilere / Art Director'lere sorum...

Selam ajans insanları,

Yaklaşık 2-3 yıl beyaz yaka dünyasına ara vermiştim. En son pazarlama departmanında junior olarak marka yöneticiliği yapıyordum. şimdi reklam dünyasına geri dönmek istiyorum ama başka bir title ile.

daha önce ajans geçmişim de var az da olsa. metin yazarlığı yapmıştım. şimdi yurt dışında yaşama isteğimden dolayı da art director olmak ilk hedefim. eğer siz de ajans insanıysanız ya da art director iseniz aşağıdaki sorularıma yanıt vermenizi rica ediyorum.

1- hangi programları öğrenmek gerekir? photoshop'u orta-üst düzey biliyorum.
2- bu programları sanal ortamda öğrenebileceğim bir yer var mı? ücretli/ücretsiz fark etmez.
3- "x, y, z programlarının temelini kapmalısın" diyebileceğiniz programlar neler? hangilerine ağırlık vermem gerekir?
4- bunun eğitimini alabileceğim, okul gibi bir yer var mıdır? mesela miami ad school hamburg güzel olur mu?

teşekkürler şimdiden.

 
Bitmapin yanında vectorel bir programida bilmen gerekir


  • all girls dream  (16.08.17 22:42:08) 
Lynda dan öğrenebilirsiniz


  • all girls dream  (16.08.17 22:42:47) 
art directorluk oyle lyndayla kurslarla olabilen k bisi degil. metin yazariymissin dedign gecnisin yok kalkip art direktor olup yurtdisina cikicam diyosun. hic sansin yok.


  • mayeskuel  (16.08.17 23:33:52) 
Art Director'den kasıt grafik tasarımcı olmak ise.
1- Photoshop, illustrator, indesign, sketch
2- youtube'da bile ciddiyetle kaydedilmiş fazlaca ders var.
3- 1. sorunun cevabı
4- Türkiye'de yok, yurt dışındakiler daha efektif görünüyor, mezunları incele ve soru sor.

İşin aslı ise "Art Director" dediğimiz kişi makina başına oturup program kullanmaz, modacı gibi düşünebilirsin. Gelen brief doğrultusunda fikri ekrana yansıtır. Özet olarak bence "Trend Setter" olmalıdır.

Sektörde ise "Art Director" grafik tasarım ekibinin şefi gibi görev yapar, genel olarak ilk taslak çalışmalar ondan çıkar, işin ilerleyen uygulama boyutları grafikerlere yönlendirilir.
  • shape of shapelessness  (17.08.17 17:30:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.