[]

bordro nereden alınır?

özel şirkette çalışıyorum. başka bi yerle görüşmeye gittim, teklif yaptılar. mailde bordromu istemişler. pasaport için ik'dan istemiştim daha önce ama şimdi ne için istediğimi sorarsa teklif aldığımı söylemek istemiyorum. başka alabileceğimiz bi portal var mı?

birde teklif yapıldıktan sonra pazarlık olabiliyor mu? bana x rakam teklif ettiler ama ben x + 300 yapabililr misiniz diye sorsam mailde? olumsuz bir durum olur mu?

teşekkürler.

 
Vize başvurusu için istediğinizi söyleyebilirsiniz.


  • auroraaurora  (16.08.17 11:51:37) 
@auroraaurora başka evraklarla beraber istemiştim, tek başına istemek anlamsız olacak.


  • contavolta  (16.08.17 11:52:53) 
Kredi başvuru deyin madem. :) Çalıştığınız firma dışında bir yerden alabileceğinizi sanmıyorum.


  • auroraaurora  (16.08.17 11:56:11) 
sgk?


  • poison pill  (16.08.17 11:57:40) 
Ben olsam bordromu vermem. Niye aldigim maasi kurusu kurusuna gostereyim? İsterseniz kredi karti basvurusu yapicam diyip muhasebeden isteyin.


  • ykyt  (16.08.17 12:12:09) 
İnsan Kaynakları ya da Muhasebe, kim varsa artık gidip isteyin. Şirketlerin bordro vermesi zorunlu. Neden istiyorsunuz diye soracaklarını sanmıyorum. Sorarlarsa banka deyip geçin.

Ayrıca kafama takılan bir soru var. Diğer şirket sizin bordronuzu aldığında maaşınızı öğrenip ona göre teklifle gelecek. Bana bu hiç adil gelmedi.

Sizin oralarda işleyiş bu şekilde mi acaba?
  • teknikekip  (16.08.17 12:13:23) 
kredi başvurusu +1.. ayrıca ne zaman istersen vermek zorundalar. öyle kıllık yapma şansları yok


  • silah taciri  (16.08.17 12:15:30) 
kredi başvurusu +1, şüphelenmelerinin imkanı yok, herkesten istiyorlar.

tekliften sonra pazarlık tabii ki olur. "hayat şartlarım ve kendi kariyerimi ve potansiyelimi göz önünde bulundurduğumda x tl'nin altında bir maaşla çalışmaktan hoşnutsuz olacağım" gibi bir şey söyleyebilirsin. direkt eli güçlü taraf gibi ben x tl'nin altında çalışmam dersen paşa gönlüm bilir diyip yükseltmeyebilirler, insan yönetme işi biraz.

yalnız, arkadaşlara katılıyorum, yeni şirketin bordro istemesi hiç hoş bir davranış değil. muhtemelen sadece maaşı ona göre ayarlamayacaklar, aynı zamanda hangi gelir vergisi dilimine girdiğinize göre maaşınızı kırpacaklar. hadi ilki etik bir durum, tercih meselesi ama ikincisini yasal dayanağı yok; bunu sor o yüzden. çünkü yıl içi iş değişikliğinde kümülatif vergi matrahı sıfırlanır, bunun aksini uygulayamazlar.
  • Bruce  (16.08.17 12:15:42 ~ 12:23:35) 
E-DEVLET


  • denklemci  (16.08.17 12:23:27) 
her ay vermek zorundalar zaten bordroyu. arşivliyorum dersiniz

özel sektör e-devletten bordro alamaz sadece sgk dökümü alır
  • argent dawn  (16.08.17 12:26:15 ~ 12:26:39) 
pazarlık zaten teklif yapıldıktan sonra yapılır.

teklifiniz için teşekkür ederim, ama mevcut şartlarımı değiştirmek benim için de bir risk olacak, biraz daha yüksek bir beklentim vardı, teklifinizi yeniden değerlendirebilir misiniz vs.. diyebilirsiniz.
  • benaslinda  (16.08.17 12:39:48) 
teklifi telefonda yaptı zaten. bende olumlu düşünüyorum dedim. sonra bordroyu isteyecem maille dedi. ben bordroyu ilettikten sonra maille tekrar teklifi yazılı olacak iletecek galiba.

ik ile görüşmeye gitmeden son aya ait brüt maaşımı sormuşlardı. bende e-devletteki tutarı yazdım. ben maaşı net olarak aldığım için her ay brüt tutar değişiyo. şimdi baktığımda geçen aya ait brüt tutar onlara yazdığımdan daha fazla. onu söyleyip teklifi bi tık daha arttırmalarını istemeyi düşünüyorum. ama arttırmasalar da kabul edeceğim. istediğim bi işti çünkü hem evime daha yakın, hem kurumsal, hem maaşımda yaklaşık %20 kadar artmış olacak.
  • contavolta  (16.08.17 12:45:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.