[]

Bilimsel haberleri nereden takip ediyorsunuz?

Son zamanlarda dünyada bilimsel anlamda enteresan gelişmeler yaşanıyor...Bunları sağdan soldan duymaktansa takip edebileceğimiz okuyup anlayabileceğimiz türkiyede bu tarz siteler hangileridir?




 
  • signore  (16.08.17 01:38:28) 
Facebook'tan bircok sayfayi takib alarak. Evrim agaci falan hikaye.


  • stavro  (16.08.17 01:41:15) 
stavro +1


  • secrex  (16.08.17 01:41:48) 
Bilimfili var. Bişey daha vardı unuttum onu çok görmüyorum çünkü.


  • yaren  (16.08.17 01:43:23) 
Evrim agaci denmis zaten, geri kalanlari da yazayim da arsiv olsun.

Bilimsol: haber.sol.org.tr/bilim
Evrimsel Antropoloji: www.evrimselantropoloji.org
Bilimfili: bilimfili.com
Arkeofili: arkeofili.com

Bununla birlikte Evrim Agaci Youtube kanali bayagi gelisti. www.youtube.com
Evrimsel Antropoloji de Youtube'da yavas yavas basladi, umarim guzel gider. Kisa videolari bilgi verici gorunuyor. www.youtube.com
  • evrim halkasi  (16.08.17 01:43:56) 
psikolog bir arkadaşım var, sağolsun arada makale atıyor ama bu aralar boşladı, cahil hissediyorum kendimi.


  • rahip janick  (16.08.17 01:50:39) 
i fucking love science


  • le jeune turc  (16.08.17 10:21:02) 
Haftalık yayınlanan bir dergimsi var herkese bilim teknoloji diye fiyatıda 3.5 tl.


  • kararsızataletfilozofu  (16.08.17 13:22:04) 
(bkz: teknoloji ve bilim notları)
www.youtube.com

türkçe harici; çoğu zaman yoğun teknik terimli yoğun makaleleri anlamaya yetecek rahatlıkta olamadığım için daha basit ve özet bilgi geçen facebook sayfalarını takip ediyorum, aralarında en sık paylaşım yapan i fucking love science. biraz magazinsel haberlere kaydılar bir zamandır ama zaten amacım önce gelişmelere göz atmak, sonrasında ilgimi çekerse direkt kaynaktan ve daha sağlam temelli yerlerden araştırmak olduğu için işimi görüyor.
  • Bruce  (16.08.17 13:47:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.