[]

tüp vs elektrik

iki günde bir, hadi bilemedin her gün bir tencere, arada sırada (haftada bir falan) iki tencere yemek pişen ve kahvaltıda da 1 saat kadar çaydanlığın altında yanan elektrikli ocak, 2 ayda 90 liralık 12 kilo aygaz tüpten daha mı fazla tutarda elektrik yakar?

elektrikli ocak dediğim şu yeni modern ankastre olanlardan. cayır cayır rezistans değil yani.

yazlıktaki tüpü sadece babam tek başına 2 ay tatil yapmasına rağmen (iki hafta da biz gittik, arada sırada iki tencere yemek olmasının da sebebi o) her yıl değiştiriyor. 90 lira. ben ankara'da kombi yakmayı bıraktığımız tarih olan mayıs'ta 100 liralık gaz aldım, üç kişi gürül gürül banyo ediyor, üç aydır (bizim de tatile gittiğimiz iki haftayı düş, iki buçuk ay olsun güzel hatırınız için) yemek pişiyor, çay pişiyor, daha da bitiremedik.

yazlığa elektrikli ocak alsak iki ayda 90 lirayı geçer mi yaktığı elektrik?

 
doğalgaz (yani sizin yaktığınız) kesinlikle hep daha ucuz oluyor zaten

mesela kettle da kullanmıyor kadınlar, suyu doğalgazlı ocakta ısıtıyor.kettle'dan daha ucuz oluyormuş ama elektrikli ankastre'nin tüketeceği elektrik miktarı nedir, markası modeli varsa belki bakılabilir? aygazdan ucuz olur mu onun karşılaştırmasını yapmış bildiğim kimse yok. elektrikli ocak yurtdışında çok kullanılıyor belki yabancı forumlarda vardır :)
  • niye ama  (15.08.17 17:42:59) 
1 metre küp dogalgaz 10,64 kwh enerjiye bedelmis. 1 metre kup dogalgaz kabataslak 1 lira degerinde.

1 kwh elektrik ise 0.33 lira degerinde. 0.33x10.64=3.5 lira eder.

unutmamak lazim, dogalgazdan elektrik uretiyoruz. dogalgaz pahali olsa sacma bir olay olurdu ama pahali dwgil ucuzdur
  • blue eyes white dragon  (15.08.17 19:04:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.