[]

Bir merakım var

Kafamdaki küçük meraklardan biri:Mesela diyelim ki 30 yaşlarında esmer tenli biriyim. Hayatımdaki tek bu özelliğimi değiştirmiş olalım. Yani esmer değil de beyaz tenli biri olsaydım hayatımda farklılıklar olur muydu? Yani şu an bulunduğum konumdan, durumdan, statüden v.s. farklı bir yerde mi olurdum? Tek bir özellik üzerinden sordum ama farklı durumlar için de aynı soru geçerli.




 
Ihtimaller dahilinde


  • yuzır  (15.08.17 16:03:59) 
Bence Turkiye'de de olurdu. Modernlerin degisiyle daha presentable ya da muhafazakarlarin degisiyle daha temiz yuzlu gorunurdun.


  • Traveller  (15.08.17 16:05:28) 
tabii ki. belki beyaz tenli haliniz güneşte çok fazla kaldığı için derinizde ufak tefek sorunlar oluştu. bununla ilgili krem almaya gittiğinizde hayatınızda çok farklı şeyler olabilir veya birisiyle tanışabilirsiniz. bunlar hayatınızı değiştirebilir büyük ölçüde.


  • dedimmidemedimmi  (15.08.17 16:08:21) 
ilişki kurduğun insanlar değişirdi, insanlarda yarattığın ilk izlenim değişirdi, çevrenden aldığın reaksiyon değiştikçe sen de değişirdin, haliyle hayatın da büyük ihtimalle farklı olurdu.

ten örneğini ırkçılık üzerinden mi sordun bilmiyorum ama ben direkt "farklı bir yüzüm olsaydı" gibi algıladım. yani artı ya da eksi yönde değil, salt değişim olarak.
  • sir gawain  (15.08.17 16:22:51 ~ 16:23:21) 
beyaz tenli insanlar beyaz tenli karşı cinse daha rahat ulaşabiliyor, demek istediğim beyaz tenliler partner seçimini beyaz tenlilerden yana kullanıyor genelde.

yarattığın ilk izlenim farklı olurdu, cinsel seçilimden ötürü kenar mahalleli insanlar genelde esmer oluyor (yanlış anlama, sebebi şu: kenar mahallelerde kendi beğendiği bir partnerle evlenmek yerine görücü usulü evleniyorlar ve esmer ten siyah saç gibi baskın özellikler ortaya çıkıyor).

yurtdışında esmer ten = arap olarak algılandığı için ve günümüz araplarının kafa yapısı belli olduğu için yurtdışında da çeşitli dışlanmalara uğrayabiliyor insan.

bir de güneşte kızarmama gibi bir avantajı var.
  • neil manke  (15.08.17 16:52:59 ~ 16:54:26) 
şu anki hayatında bambaşka bir hayatın olurdu.


  • bobinhoo  (15.08.17 18:31:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.