[]

Anonimlik sayesinde soruyorum

Merhaba. Yakın cevrenın sende para olduğumu bilmesi bu devirde saçma can sıkıntılarına sebep oluyor. Dolayısıyla oturup fikir alışverişi yapacak dahi olsan karşıdaki arkadaşın esin dostun için ufak tefek yine de bı kotu algi oluyo.

Bizim karı koca çok şükür iyi işlerimiz var. Oturduğumuz ev kira. 1100 tl ödeyerek gayet mutluyuz. Ev alma fikrimiz yok o yüzden.

Ayda 7000 lira gibi bir artı paramız var. Biz bunu nasıl değerlendirelim ki erimesine mani olalım? Araba ev gibi dertlerimiz yok. 15 yaşında bir arabamız ve kirası uygun bir evimiz var.

Senede 84 bin ve primlerle 100 bini buluyor. Lütfen siz olsanız nasıl bir değerlendirme yoluna giderdiniz paylaşır mısınız?

Teşekkürler sabırla okuyan arkadaşlara.

 
Bu gelirle ev almamak çok tuhaf. O ev sahibi hep hayatta mı kalacak?


  • 1adam  (14.08.17 22:52:16) 
ufak bir iş kurardım.


  • runagain  (14.08.17 22:54:22) 
ev arsa altın derim.


  • yaren  (14.08.17 22:54:27) 
abi eve cık demişsin ama o kadar gelire bence ev almak en mantıklısı. şu hayatta iş falan kurmadıkça en büyük getiri getiren ev oluyor.


  • hononu  (14.08.17 23:02:53) 
Eve ihtiyacın yoksa bence girmek mantıksız. Kiracı ile uğraşmak falan çok zor işler. Arsa alın hemde evden daha hızlı değerlenir. Yakın zamanda paraya ihtiyacınız yok gibi olsa dahi arsa her zaman satılır.


  • gozu acik sevisen yahudi  (14.08.17 23:14:04) 
Hiç evi olmayan biri için ev almak mantıklı kira yerine kredi ödemiş olursun en azından kendi yerin olur.
Herkes kötülüyor ama 15yıllık bir plan düşünüyorsanız bireysel emeklilik ilk zamanlar çok az verirsin çıkmaya yakın yüklenirsin toplu alırsın diye düşünüyorum ayrıntılı bilgi verip teorimi çürütenler bilgi verir şimdi

  • kararsızataletfilozofu  (15.08.17 00:54:05) 
Anlaşılan ev veya araba derdiniz yok. E aga gidin tatil yapın. Hayatın tadını çıkartın. Git Kamboçya'dan nepal'e kadar ez paranı madem.
Tasarımcı imzalı mobilyalar kullan, iittala'dan bardak çanak al lüks yaşa. Üstüne başına yurtdışından alışveriş yap. Kaliteli şarap iç. Pahalı hobiler edin.

  • bos gezenin bos ustasi  (15.08.17 01:33:19) 
Yardım falan edeceksen de çocuk evlatlık edin yatılı okula gönder. Hayatı kurtulsun. Karadelik gibi verdikçe alan ama hiçbir düzelme göstermeyen insanlara yardım etmekten daha evladır insanların hayatını değiştirmek.


  • bos gezenin bos ustasi  (15.08.17 01:34:43) 
Ev alın diyenler türk kafası bu arada onu da belirteyim. Kronik fakirlik ve fakir kalma evsiz kalma psikolojisi. Ev alacaksan da yurtdışından al mallorca'dan falan 150-200 bin pound civarına mükemmel evler var emeklilik için ideal.


  • bos gezenin bos ustasi  (15.08.17 01:36:44) 
Ev gibi bir mal almak, yakın çevrenin ihtiyaç durumunda sizden para tırtıklamasının da önüne geçer. Kredi ödüyoruz yea diyip kurtulursunuz. Bi arkadaşım sırf bu yüzden ev aldı.


  • manuel mandalina  (15.08.17 01:40:48) 
İyi denk getirirseniz arsa olabilir. Ancak en güzeli çoğunluk altın olacak şekilde sepet (altın, dolar, euro) yapmak.


Bence paranızın bir kısmını gezmeye, yemeye vs. zevklerinize ayırın. Yaş gençken yapmak lazım bazı şeyleri...


.
  • kartallar yuksek ucar  (15.08.17 02:12:37) 
gezmek, (değişik yer ve ülkeleri) bu sırada tabii ki ticaretini yapabileceğiniz işlere bakmak. yok bunlar size göre değilse $, € yatırımları derim.


  • selam  (15.08.17 03:53:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.