[]

Gerizekalı hissetmek

Bazen zekanızdan şüphe ettiğiniz oluyor mu? Normal zekalı birisiyim ama bazen kendimi gerizekalı gibi hissediyorum. Anlatılanları anlayamıyorum, dinlemek zor geliyor, odaklanamıyorum. Nedir bunun çaresi?




 
Ben hep kendimi mal gibi hissederim.


  • clones  (14.08.17 18:50:54) 
bazen ortamda basit bir para hesabı yapılıyor, tamam işte sen 5 ver bana, al bu 20'yi, ordan kalanla da bu 2 lirayı tamamlarsın falan diyorlar. ben iptal. eve gidip yavaş yavaş yapıyorum sonra hesabı herkesten gizli.


  • onemoremile  (14.08.17 18:52:08) 
@onemoremile , :D sen en azından yolda sağlama yapıyorsun abi.
ve akıldan işlem yapabilme gibi kabiliyetlerin var :D

çok kötü durumda olanlarımız var :D
  • güneyli çocuk  (14.08.17 18:54:13) 
@güneyli bunu eve gidip gizlice ağlar gibi herkesten gizli yapmam?


  • onemoremile  (14.08.17 18:55:51) 
Hauahaua ben direkt gerizekalıyım. Çok zor bişey bilirim. Ama komik:)


  • brayn  (14.08.17 18:59:12) 
çok sık oluyor.


  • filteria  (14.08.17 19:00:37) 
Teknolojiyle ilgili bir şeylerle uğraşırken fena halde oluyor. Çaresi var mı diye sormuşsun bilmiyorum :(


  • pastörizesüt  (14.08.17 19:06:45) 
çok sık oluyor, sosyal konularda özellikle. mesela hiç unutmuyorum efsanevi bir salaklığım var bu konuda. arkadaşın evine ilk kez gittim. küvet var, musluk da yukarıda biraz ve uzunca bir şey, sağa sola çevriliyor. lavabo da hemen küvetin yanında. yani lavaboda elini yıkayacaksan, musluğu oraya çevirip öyle açıyorsun suyu mesela. hem küvette hem lavaboda kullanıyorsun musluğu.

arkadaş da küveti dolduracakmış, açmış o yüzden suyu. banyonun kapısı açık, içeri gitmiş suyu açıp. dedim elimi nasıl yıkıycam ben amk. yanda su akıyo, ben o muslukla yıkamam gerektiğini fark edemiyorum mesela. "e muslukla yıka" dedi adam. ben ne yapsam beğenirsin? aldım elime sabunu, herifin doldurduğu küvete doğru uzattım elimi. haliyle adam hızlı bir hamleyle suyu kapattı, musluğu lavaboya çevirdi, tekrar açtı.

amk çok fazla gerzeklik yapmışımdır ama hayatım boyunca o kadar salak hissettiğimi hatırlamıyorum. hadi musluğu lavaboya çevirecek kadar kafan çalışmıyo diyelim, ulan adamın banyo yapmak için doldurduğu küvete niye elini yıkıyosun, anlamadıysan sorsana nasıl yapçam diye jsfhsjks tam hayvanlık. gafa yetmezliğinden işte hepsi.
  • der meister  (14.08.17 19:16:08 ~ 19:17:51) 
Ohooo, bol bol oluyor. Benimki dinlemede zorlanma falan değil, direkt 'Anaaa, aptalım ki ben' şeklinde.

Dediğin durum gerizekalılıktan çok dikkat eksikliği gibi ama, öyle bir şey olabilir mi ki?
  • aychovsky  (14.08.17 19:19:08) 
işe başlamadan önce çok oluyordu. işe başladıktan sonra kendimi aşırı zeki hissediyorum. çevremdeki insanların zeka seviyesine göre değişiyor.


  • cilekli krep  (14.08.17 19:21:43) 
Oluyor.
Hayatta en nefret ettiğim şey ödeme durumunda "sen bana 20 ver ben sana 50 verince oluyor" olayı. Bu yüzden kasamda da sıkıntılar yaşamıştım zamanında :)
Güzel güzel tam olarak öde paranı git işte beni ne bulaştırıyorsun ki.
Teknoloji özürlüyüm, çok detaylı fazla düğmeli aletleri kullanmayı beceremem.
Çamaşır makinesi çalıştırmam bile rahat 10 dakika.
Bir yolu ezberleyebilmem için en az 10 kere gitmem lazım. Her seferinde ilk gibi sorunlar yaşarım.
Bugün bir kitaba başlar 2 günde bitirir haftaya hatırlamam.
Daha fazla yazamayacağım net gerizekalıymışım hissetmekle falan açıklanacak şey değil bu.
Teşekkürler.
  • mutekebbir  (14.08.17 19:22:30) 
evet oluyor. bazen kendi kendime salak yemin ederim gerizekalı bu çocuk diyorum. aynen anlattıkların oluyor, günlük hayatta karşımdaki insanın anlattıklarını bazen anlamıyorum.Suratına mal mal bakıyorum dinliyoruma ama anlamıyorum.Akıl almaz hata yaptığım oluyor. Bazen aklım bir karış havada gibi,al kırdın kırdın videosundaki kadının ""ya sen beni niye çağırdın"" ""salak yemin ederim gerizekalı bu çocuk "" seslerini duyar gibi oluyorum.
Not: Fizik mühendisliği bölümü mezunuyum. Kuantum fiziği, termodinamik,analitik mekanik, sayısal analiz gibi dersler aldım.

  • AWD  (14.08.17 19:26:34) 
ben bazen beynime giden sartelleri kapatiyorum. hayattan en cok zevk aldigim zamanlar o anlar oluyor.

gerizekali demeyelim de mesela kafamdan 4 islem yapamam, yapsam da yanlis yaparim genelde. onume koy integral-turev su bu cozeyim (en azindan cozebilirdim lisede universitede :D) ama 4 islemi kafadan yapmada hep zorlandim.
  • fakyoras  (14.08.17 19:34:40) 
  • kediyiyenpiskopatfareyimben  (14.08.17 19:47:39) 
Ekşi duyuruda olmuyo. Aksine burası çok zeki hissettiriyo. İş hayatında bazen acemilikten salak gibi hissettiğim oluyo ama.


  • Delay Fuze  (14.08.17 20:04:45) 
haha konu çok iyiymiş.
benim anlık hafızam pek berbat. misal adam yol tarif ediyor. buradan düz git, falanca yerden sola dön, tekrar sol sonra sağa sap karşında falan derken ilk söylediklerini unutmuş oluyorum.

  • lazpalle  (14.08.17 20:11:38) 
@lazpalle aynısı oluyor bende de bahsetmeyi unutmuşum.


  • uyusam iyi olur  (14.08.17 20:27:13) 
çocukken ezberim falan çok iyiydi. duyduklarımı hiç unutmazdım. isim, yüz hafızam falan müthişti. rakamları, plakaları, telefon numaralarını falan hafızaya atardım hemen. yani uğraşmazdım ezber için. beynim alırdı onu. okulda falan soru sorarlardı ne kadar aptallar derdim bunu bile soruyorlar. ama artık eskiden çok kolay kavradığım şeyleri kavrayamıyorum. isimleri unutuyorum. biri bişey diyo, diğer kişiye aynı şekilde bile aktaramıyorum. mutlaka bişeyler unutuyorum. eskisi gibi kolay öğrenemiyorum.

evet çok diyorum heralde ben gerizekalılaştım diye. eskiden de öyle olsam benim normalim bu dicem ama değildim. bu durum çok moralimi bozuyor. odaklanma sorunu da var evet. ama o hep vardı bende.
valla çözüm olarak annem ceviz ye falan diyo :) ben bulamadım çözümü.
  • moratoryumkisilik  (14.08.17 20:27:40 ~ 20:28:52) 
Olmuyor.
Hafizam bir fil kadar iyi. Dilsel, mantıksal/matematiksel, görsel, sosyal ve ritmik zekam muntazam. Hepsi ölçüldü. Bir de kinestetik zeka diye bir sey var. Bedensel. Bedenim bir kere yaptigi hareketi asla unutmuyor. Sporcular icin elzem bir seymis. Yogada ikinci gün hareketlerin hepsini sırasiyla eksiksiz yapmistim. Herseyi hatirliyorum olm. Lanet gibi (._.)

  • velvetmorning  (14.08.17 20:37:01) 
Oo bütün gerzekler toplanmışız :P

Sosyal yaşamda pek olmuyor da bazen işte öyle basit şeyleri karıştırıyor, bildiğim şeylere cevap veremiyorum ki kesin ofistekiler gerizekalı bu diyorlardır arkamdan. İsim hafızam ve anlık hafızam da zayıfladı (Yaş<30) yaşlanınca ne bok yiyeceğim diye düşünüyorum zaman zaman.
  • chicha  (14.08.17 20:40:19) 
oh ya bi ben değilmişim neyse ki


  • klar  (14.08.17 20:41:24) 
aynen çok haklı bir serzeniş. tartışma programlarında konuğa soru soran iki sorum var diyor ya mesela, işte ben ilk soru cevaplanırken ikinci soruyu unutuyorum. ama 60 70 yaşında adamlar unutmuyor, hatta cevabını da hazırlıyor. ne hafıza var adamlarda, gıptayla bakıyorum. bir de ezbere hatırlayabildiğim bir dize var sadece, o kadar şiir okuduğum halde. okunan kitaplar dersen binde birlik bir kısmını ancak hatırlıyorum. bu gidişle alzheimer olarak bitireceğimi düşünüyorum.


  • puc  (14.08.17 20:51:51) 
Ben bazen insanlar bunu fark ediyor diye çok üzülüyorum lan. Unutkan olduğumu herkes biliyor da, salak olduğumu maksimum düzeyde enerji sarf ederek belli etmemeye çalışıyorum. Çok salak hikayelerim var, anlatsam çekirdek çitleyerek gülerdiniz de unuttum. :/

Bu arada varlığınız beni çok mutlu etti. Bi gün toplanalım ama bu kadar salak toplanınca başımıza bir şey gelmesin?

NOT: Duyuruyu silmeyelim, zaman zaman okuyup rahatlamak ve gülmek istiyorum.
  • birşeylersoracağım  (14.08.17 20:58:01 ~ 20:59:58) 
Inanilmaz gereksiz seyleri hatirliyorum ama lazim olan seyleri hep unutuyorum. Bu da benim lanetim heralde.

Benden önce de yazilmis: Duyuru silinmesin litfen. Ben bakar bakar moral bulurum :)
  • chitosan  (15.08.17 11:46:09 ~ 11:47:00) 
İşyerinde para hesabımı o kadar karıştırıyorum ki artık 2 cüzdan taşımaya başladım, biri ofis biri kendim için. Mesela geçen elimde 100tl civarı para üstü kalması lazımdı, döndüğümde 250 küsür vardı dedim nerden geldi bunlar???
Hadi ben salağım, ama fotokopici benden beter 50 tl fazladan para üstü vermiş bana sfgjlkş 2 gün sonra götürdüm verdim, tabi tahmini bunlar belki 50 falan değil... Adam farkında bile değil, ben anlamam diyor...kaç senelik adliye fotokopicisisin ulan asdfhş

  • megalomaniac  (15.08.17 12:29:14) 
dalginsindir, kafan baska yerdedir, arada olur oyle. surekli oluyorsa sikinti.

surekli oluyorsa kan degerlerine bir baktirmak gerek. ya da tembellikten olabilir. kafayi kullanmiyorsun. var beyin, duruyo orda, istesen isini gorecek ama kullanmiyorsun iste. ya da ozensizlik olabilir. ama aptallik degil.

caresi daha cok okumak, saglikli dengeli beslenme ve spor tabi ki.
  • jimicik  (15.08.17 13:28:10) 
Ya ben de bazen şüphe ediyorum. Mesela şu telefonlardaki haritaları anlamıyorum. Biri adres tarif ederken birkaç cümleden sonra unutuyorum, iki dakikada bir başkalarına sormak zorunda kalıyorum. Bir de böyle elti, dünür gibi şeyler var ya, onları hep unutuyorum.


  • anumegha  (18.08.17 12:17:56) 
ya allam bu ne güzel duyuruymuş. ara sıra açıp okumalı :D


  • cilekli krep  (15.10.17 12:55:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.