[]

Taksiciler neden arabaya çok devirli kullanıyor?

Çok taksiye binen biri değilim, yılda 5-6 kere falan belki ama ne zaman binsem taksicilerin arabayı çok devirli kullandığını fark ediyorum. Devir 3500-4000 olmadan vites değiştirmiyorlar. mümkün olduğunca az vites değiştirip şanzumanın yıpranmasını falan mı engellemeye çalışıyorlar ya da bu şekilde taksimetre daha fazla mı yazıyor bilemedim. Sadece bana mı denk geliyor yoksa var mı böyle bir şey dikkatini çeken? Şehir ankara bu arada.




 
Cogu tuplu oldugu icin olabilir( tamamen sallama yorumum)


  • proletarier aller lander vereinigt euch  (14.08.17 13:29:55) 
Evet ben de fark ettim bunu. Durakta öndeki araç yolcuya gittiği zaman arabayı iterek ileri alan millet yola çıkınca ralli sürücüsü gibi devirli kullanıyor.

Müşteriden nasılsa hayvan gibi kar ediyorum, bir an önce şundan kurtulup bir başkasını alayım diyordur belki.
  • chicha  (14.08.17 13:46:43) 
Arabayı yüksel devirde kullanınca F1 pilotu gibi hissediyorlar kendilerini, taksi de kendilerinin olmayınca istedikleri gibi kullanıyorlar işte.


  • angelus  (14.08.17 13:50:19) 
  • onemoremile  (14.08.17 13:53:36) 
Hepsi az yakan araba zaten, 2-2.5bin devirde değiştirse daha çok vites değiştirecek debriyaja basmakla uğraşacak. Hem devirli kullanmak daha zevkli üstüne para kazanıoyrsun :D


  • reactionic  (14.08.17 14:06:00) 
o adamlar hep şoför. taksi kendilerinin olmadığından keyif aldıkları gibi kullanıyorlar.


  • srdr  (14.08.17 14:24:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.