[]

aile yüzünden okulu bırakmak

türkiye'nin en iyi okullarından birinde yarı burslu okuyorum. 1 ay sonra okula döneceğim ama artık dayanamıyorum. 1 ay daha aileme sabretmek çok zor.

chp'li olduğum için benim terörist olduğumu söyleyip duruyorlar. her gün hakaretler küfürler yiyorum. sürekli okula gönderilmemekle tehdit ediliyorum ve verilen para başıma kakılıyor. sabrım çok az kaldı neredeyse her şeye siktir çekip alıp başımı gideceğim. ama 1 ay daha sabredebilirsem zaten uzunca bir süre görüşmeyeceğiz ancak gücüm kalmadı. 3 hafta sonra abim evleniyor. bu saçmalık yüzünden erken de dönemiyorum. aklımı yitirmek üzereyim 30'luk abilerimden tavsiye bekliyorum.


 
Siyasi mevzuları hiç açma.. Bol bol film filan izleyerek evde vakit geçir, iletişimi azalt ama bir şey istediklerinde de üsteletmeden yap. 1 ay sık dişini, sonrası 10 ay özgürlük.


  • lcha  (14.08.17 12:17:09) 
Şakın dalaşma. Okulunu bir an önce bitir, ekonomik özgürlüğünü kazanınca çıkar gidersin. Arada bir görüşünce aranız da düzelir, merak etme.


  • manuel mandalina  (14.08.17 12:18:41) 
Okulu birakmanin pismanligini bir ömür yasarsin. Diploma denen kagit parcasinin bilgiden daha önemli oldugu bir dönemdeyiz. Senin gectigin yollardan bende gectim. Bu durum aklima her geldikce de, iyiki de bitirmisim diye dua ediyorum.


  • VIPCH  (14.08.17 12:27:12) 
sakın bırakma, hayatının hatasını yaparsın. biraz daha sabredip mezun ol. sonra istediğini yaparsın. yapabiliyorsan okurken bir yandan da çalış, maddi olarak da onlara bağımlı olmazsın böylece. ben öyle yapıyordum, zor oluyordu ama yapacak bir şey yok.


  • dedimmidemedimmi  (14.08.17 12:27:21) 
takiyye yap, para aldığın ailene doğru gördüğün görüşlerini açık açık söylemek senin sorumluluğun değil. AKPli olduğunu gerçeği gördüğünü filan söyle.


  • KaraSakall  (14.08.17 12:49:10) 
Okulu bırakırsan bir ömür bu lafları daha alt bir statüdeykendinleyeceksin. Sakın bırakma okulunu. Okulu bitir sonra selamı sabahı kesersin, önce ekonomik özgürlük.


  • gozu acik sevisen yahudi  (14.08.17 12:49:53) 
dostlarım, abilerim, ablalarım.. iyi ki varsınız.


  • jacoba benziyomusum oyle diyolar  (14.08.17 12:50:36) 
Okula devam. Anne babaya he he deyip okulu bitiriyorsun sonra yüksek bir maaşlı işe girince birden canım evladımmm diye övünüp sağa sola anlatmaya başlıyorlar.


  • steven wilson  (14.08.17 13:08:43) 
keyif almaya çalış bu durumdan. çok güçlüyüz amerika'ya da kafa tutacağız inşallah diye hoşlarına gidecek şeyler söyle. karşı çıkmak bi şey kazandırmaz aksine evdeki huzurundan olursun. akpli gibi davran. milli iradenin önünde diz çök yaz tatillerinde. anan baban bu yaştan sonra seni dinleyip chpli olacak değiller boşuna tartışma yani. idare et.


  • yatakdosek  (14.08.17 13:32:56) 
hee evi terketsin, soybağının reddi davası açsın... Bırakın bu ergen kafalarını. Ben de çok tartıştım zamanında, lisede rus klasikleri okumaya başladığımdan beri komünist diyolar vatan haini diyolar, şuan yaşım 27. 10 sene olmuş, artık tartışmıyoruz. Seçim zamanları bazen sıkıştırıyolar kime vereceksin kime verdin diye, asla söylemiyorum gizli oy ilkesi var diyorum sonra geyik yapıyorum şakaya dönüyor iş. Ama bikaç sene öncesine kadar 'sütümü helal etmem'e kadar yolu vardı. İşin çözümü onların sataşmalarını olgun 1-2 cümle ve şakayla savuşturmaktan geçiyor.
Bi de şu avantajım var, her ne kadar aynı görüşte olmasak da iktidarı desteklemiyoruz, ortak bi noktamız olmuş oldu yani son senelerde.
Okulu falan bırakma sakın. Okul bittiğinde sana saygı duyacaklar, daha az karışacaklar. Haberler izlenirken falan yanlarında durma, özellikle sana soru yöneltirlerse kavga çıkartmak için, evet haklısınız bence de Allah zeval vermesin falan de, çok iyi oluyor gözlerine baka baka yalan söylemek ve iki tarafın da bunun bilincinde olması :)
Kişisel düşüncem ve küçük bi tavsiye olarak da şunu söyleyebilirim, ne kadar meraklı da olsan içinden faal olma arzusu coşsa da gençlik kollarına fln üye olma, sicilin temiz olsun, tuhaf bi devirde yaşıyoruz temiz sicil lazım.
  • megalomaniac  (14.08.17 13:35:43) 
Genel manada konuşuyorum. Aile hiç bir zaman çocuğunun kötülüğünü istemez. Ailen şu an yanlış bir yolda olduğunu düşündükleri için, akıllarına gelen her türlü yolla seni ikna etmeye çalışıyorlar. Duydukları, bildikleri o kadar. Verdikleri paradan pişman olduklarını sanmam.

Bence çok alınmayın, bu konulara çok girmeyin. Okulu da asla bırakmayın...


.
  • kartallar yuksek ucar  (14.08.17 13:51:05) 
Bir insan yaratmanın maliyeti çok yüksektir.

Sıkıntı, üzüntü, acı, göz yaşı, sabır, umut..

Bir çok süreçten geçmişsin ve hala da geçeceksin. Sabretmeye devam et, güçlü ol eninde sonunda hayatını kendi eline alacaksın. Bunu düşün ve asla unutma
  • MaNOfTheYear  (15.08.17 14:17:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.