[]

Askerlik ikilemi

şimdi içinde bulunduğum şartlar şöyle:

- yaş 27. şu an çalışmıyorum, 2 senelik tecil elde var. mesleğimle alakalı 1-2 belge (iş güvenliği ve tehlikeli atık danışmanlığı) almayı planlıyorum. tabi bunlar en aşağı bir kaç aylık süreç.

- 2018 kpss'ye hazırlanmak istiyorum. hedefim 90 civarı. askere gidilmesi durumunda bunun için yapılacak hazırlık sekteye uğrayacak. sınav da 2 senede bir yapılıyor.

- kız arkadaşım eylülden itibaren 6 aylığına akademik amaçlı olarak yurt dışına gidiyor. o dönene kadar askerlik işi aradan çıkarılabilir ancak kendisi tecil hakkımı kullanmamı istiyor. bedelliyi bekle diyor. yani kısaca korkuyor vs. benim fikrim ise bedellinin çıkmayacağı yönünde.

izleyebileceğim yollar;

1- kasım celbine yetişecek şekilde askere gitmek. bundan dolayı kpss'ye çalışamamak, ilişkide olası sorunları göze almak ama yukarıda bahsettiğim belgelerin de alınması sonrasında özel sektörde iş bulmayı önemli derecede kolaylaştırmak, maaş konusunda elimi güçlendirmek.

2- tecil hakkını kullanıp bedelliyi beklemek. belge sertifika mevzusunu kısa vadede çözmek ancak askerlikten dolayı iş aramada dezavantajlı konumda olmak. bunun yanında kpss için zaman yaratmak.

karar vermek için az zamanım var. sizce hangisi?

 
Askere gidersen daha iyi. Emin ol, 29 yaşındayken 20 yaşındaki çocuklarla vakit geçirmek daha kötü olacak. Kafanda dert yokken aradan çıkar.


  • dissendium  (14.08.17 12:26:09) 
OHAL'de bedelli bence cikmaz. 2019'a kadar da surer diye dusunuyorum.


  • Traveller  (14.08.17 13:07:58) 
Traveller +1

ben de bedelli bekliyordum, yaş 30 a dayandı artık. işi gücü bırakıp tecili bozdum, kasımda gideceğim inş. bu şartlarda bedelli çok zor, her ne kadar kabul etmesek de askerliği ötelemek pek çok konuda engel. git aradan çıkar gel bence
  • gazozailacatmauzmani  (14.08.17 19:11:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.