[]

Kiracı

Merhabalar

Evi Cuma günü kiraya verdik. Cuma günü sözleşme yapıldı Adam cumartesi taşındı. Cumartesi günü uyarmama rağmen eletriği açtırdı. (Kaçak olarak) Bugün çıkmak istiyor. Ben de tamam dedim.

Şimdi evde eşyaları var. Ben diyorum ki eşyaları tamamen tahliye et. Paranı geri vereyim.

O diyor ki paramı ver. Ben yeni emlakçıya-ev sahibine ödeme yapacağım. Ev bulduğumda hemen eşyaları taşıyacağım.

Bu durumda ne yapmalıyım?

 
hukuk zaten onun yanında. para verirsen hiçbir avantajın kalmaz.


  • proletarier aller lander vereinigt euch  (13.08.17 22:56:45) 
vermeyin parasını. evden eşyalarını çek paranı al dersiniz. acımayın acınacak hale düşersiniz


  • oscar  (13.08.17 22:58:04) 
Parayi verirsen gecmis olsun.


  • brkylmz  (13.08.17 22:58:20) 
Parayı versen de vermesen de, sözleşme yaptığınız için kalan ayların parasını alırsın mahkemeye verirsen. O sözleşme boşuna yapılmıyor.


  • angelus  (13.08.17 23:02:43) 
Arkadaşlar sözleşmede her şey yazıyor ama inanın yolun başındayken hiç uğraşmak istemiyorum.

Beni aradı diyor ki

Yarın gel aramızda bir kağıt yapalım. Beraber yeni ev sahibine gidelim. Parayı ver. Nakliyat için parayı ver. Ben çıkacağım diyor.

Benim dediğim ise "Eşyaların hepsini tahliye et. o zaman paranı hemen vereyim"

Ancak bunda para yok ki bana verdiği parayla yeni ev arayacak. Eğer parayı verirsem eşyalar kalır uğraşamam.
  • tavish11  (13.08.17 23:16:31) 
yaw adam yeni evine taşınacak da yerde mı yatacak, yemek de mi yapmayacak? ver parasını gitsin, eşyaları da 1 hafta içinde aldı aldı, almadı direk spotçuya gidersin komple evin içini satarsın bin liraya oldu bitti, sonra o uğraşsın.

ayrıca cuma günü sözleşme yapmış, c.tesi oturmuş pazar günü taşınacam demiş, sizde yada evde bir problem mi var? yani biraz da adamın tarafından bakalım olaya.

not: ev sahibi/kiracı sahibi kişi.
  • selam  (13.08.17 23:34:44 ~ 23:36:26) 
Madem çıkmasını istiyorsunuz, sen nakliye çağır. Ben de geleyim. Eşyaların hepsi çıkınca sözleşmeyi ve anahtarları geri iade et, anında paranı vereceğim deyin.

Ortalıkta çok bozuk insan var, sözleşme/anahtar almadan para falan vermeyin.

Sözleşme olduğu halde kendi evinizden bir çivi bile çıkartırsanız, haneye tecavüzden sülalenizi ağlatır. Böyle bir hataya düşmeyin...


.
  • kartallar yuksek ucar  (13.08.17 23:35:45 ~ 23:36:48) 
Madem çıkmasını istiyorsunuz, sen nakliye çağır. Ben de geleyim. Eşyaların hepsi çıkınca sözleşmeyi ve anahtarları geri iade et, anında paranı vereceğim deyin.


Ben de bunu istiyorum. Böyle deyince de yan çiziyor. 2 gün nakliyecide beklesin dedim. Benim eşyam nakliyecide mi bekleyecek diyor.
  • tavish11  (13.08.17 23:43:11) 
Nakliyecide niye bekliyor ki? Evi ayarlayıp, ufak bir kapora verir. Sonra kamyona yükleyince, sözleşmeyi vs. verince parasını verirsiniz, gider yeni evine... Orası onun sorunu...

3 kağıt yapan kiracıların hepsi kanunları çok iyi biliyor. Parayı verirseniz ve sözleşmeyi iade etse bile eşya çıkarmanız çok zor. Elektriği açtırmış. Orada kiracı olduğuna bir delil bu. Siz suçlu konuma düşersiniz...

Hatta kendi isteğiyle tahliye ettiğine dair bir kağıtta alın.

.
  • kartallar yuksek ucar  (13.08.17 23:45:43 ~ 23:49:52) 
Saçma toptan ama evde kalıp sizi süründürmeyeceği ne malum. Bir de neden çıkmak istiyor?


  • fasulyek  (13.08.17 23:52:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.