[]

Marketlerde kasiyerlern açık verme sebepleri

Mağazadan çalınan ürünler yüzünden mi oluyor yoksa?




 
paraüstünü fazla veriyordur.


  • secrex  (13.08.17 20:13:09) 
Paraüstünü fazla verme, ürün girmeyi unutma, kampanya ve ürün fiyatları ile ilgili sorunlar, ödemeyi eksik söyleme, arada bir sahte para vs. gibi şeyler. Bakkallara oranla daha az açık verme ihtimalleri barkod sistemi sayesinde.


  • nawar  (13.08.17 20:16:56) 
Mağazadan çalınan ürünler, kasadan geçmez. Kasiyere kasadan geçenlerin hesabını sorarlar. Gün sonunda Z raporu alınır, Z raporunda kaç para vermesi gerektiği bellidir.

- Yanlışlıkla fazla para üstü vermiştir.
- Tırnakçılar oluyor, para çalmıştır.
- Sahte para almıştır.

vs. vs.

Belli bir yere kadar toleransları var (~100 TL civarı). Sonrasında maaşından kesilir.


.
  • kartallar yuksek ucar  (13.08.17 20:24:16) 
kasadaki ilk günümde 70 tl civarı açık vermiştim.

neden olduğunu konusunda hiç bir fikrim yok.
  • güneyli çocuk  (13.08.17 20:37:32) 
Eksil veya fazla para vermekten kaynaklanır. Ürünle ne alakası var?


  • Delay Fuze  (13.08.17 21:29:24) 
Bence de alakası yok da. Kasadayken kasiyerle konuşıuyorlardı." O çocuğın geldiği gün, 50 lira açık verdim " tarzı şeyler. Çaldı sandım bir an yoksa napmışi olabilir ki? Kasaya yklaşma imkanı yok müşterilerin. Çalamaz yani kasadan para.

Makine sorunludur belki.
  • Cursed Chico  (13.08.17 22:16:01) 
Bazen müşteri 50 vermiştim diyebiliyor.
Bazı kasiyerler çok saf...
Ben de 10 sene önce kasiyerlik yaptım 3 ay. Kasamda maksimum 1,5 lira fark çıktı. Market sahibiyle kavga ettim. Çıkmak istedim.
İşten çıktığım gün kasamı aldım gittim hesaba. kasamdaki saydığı parayı hesap makinesine yazdı hesaplayan eleman. gülümseyerek z raporundakini de yazdı. kuruşuna kadar aynıydı.

Ama tabi bu şans. ondan öncesinde de 30 kuruş 70 kuruş filan oluyordu. O da 1 kuruş vermememizden.

0,07 olursa 0,05 isterdim fiks. 0,08 olursa 1,10
fazla istediklerim huysuzlanırdı bazen, onlara da 10 verirdim.

ben 20 vermiştim diyen bir müşterim oldu sadece. aç bak aç görceksin kasayı dedi. açtım, kasamda hiç 20yoktu. yüzünü göreceksiniz.

neyse anılarım canlandı...
  • supergirl  (13.08.17 23:27:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.