[]

okul sorusu

Sayın romalılar,

26 yaşını tamamlamak üzere olan bir birey olarak bu sene psikoloji bölümünü kazandım. Daha önce de felsefe eğitimimi yarıda bırakıp çalışmaya başlamıştım.
Şimdi okula geri dönüyorum. Bir önceki okuldan aldığım dersleri saydıracağım içinde okulu 3 sene gibi bir süre de bitiricem.
Kafamda AÖF'den de bir bölüm okumak var ama karar veremiyorum.
Bi taraftan 3 sene felsefeye emek vermişken bir felsefe diplomam olsun istiyorum ama diğer taraftan da biraz daha işime yarama ihtimali yüksek bir bölüm okumak daha akıllıca olur gibi.
En mantıklısı da sosyal hizmet bölümü duruyor.
Sizce hangi yoldan gitmeliyim ve daha önce sosyal hizmet okumuş olan var mı ders yükü nasıldır? Gerçekten bu alanda yetkinliğiniz olacak bir eğitim alma ihtimali var mı?

 
Ben adalet bitirdim. DGS ile hukuka geçiş yapabiliyorsun. Adalet Bakanlığı personel de alıyor. İcra müdürlüğü sınavı da var. Ben hobi olarak okuduğum için bunların hiçbirini yapmadım. Sen de hobi olarak okuyacaksan ve alanıma faydası olsun diyorsan sosyoloji oku.


  • dissendium  (13.08.17 17:08:22) 
hobi olarak değil psikoloji alanında çalışmak isterim.
İlla klinik yok kafamda, sosyal hizmetlerde olabilir. Kadın sığınma evleridir,mahkemelerdir vs.
emek verip peh bu da işe yaramadı deme ihtimalin Türkiye de çok fazla. O yüzden az da olsa işime yarasa iyi olur :)
  • nymphe  (13.08.17 17:19:38) 
Sosyoloji okuyabilirsin bence. Auzef uyuyor muydu?


  • manuel mandalina  (13.08.17 17:23:03) 
auzef te annem sosyoloji okuyor. sistem çok değişti ve şuan tam olarak ne olacak belli değil. o yüzden o şıkkı eledim.
Bi de biraz karıştırdım fazla ezbere dayalı bir sistemleri var.

  • nymphe  (13.08.17 17:32:21) 
Son zamanlarda iyice farkettim ki psikoloji çok büyük oranda bir yetenek meselesi. Hatta öyle ki resimden daha fazla yetenek isteyen bir bölüm. Bu dediklerimi hemen yabana atmayın derim. İyi psikolog ve psikiyatrların tamamı dahi. Bugüne kadar 10 yıl arayla iki tane prof. psikiyatrist ile görüştüm aile zoruyla ikisi de birbirinden vasat tiplerdi. Hele son gittiğim aman yarabbi. Psikoloji mezunu veya öğrencisi insanlar tanıdım. Psikolojiye ilgim hep vardı. Başarı tamamen içgörü ve duygusal zekaya dayalı hele klinik psikoloji düşünüyorsanız buna deha da eklemeniz lazım. Yani ezberle aile danışmanı evlilik kurtarıcısı falan olursunuz en fazla. Yetenek şart.


  • Batuhanolabilir  (13.08.17 19:19:56 ~ 19:21:39) 
@Batuhanolabilir kesinlikle katılıyorum. zaten o yüzden bu yaşımda böyle bir yola çıktım. Sadece dehalık kısmına katılmıyorum. Gerekli şefkat, içgörü, anlayışınız varsa yapabilirsiniz sadece.Ayrıca neden vasat diye nitelendiriyorsunuz. birilerinin zoruyla gidilen terapiden bir verim alamamanız gayet normal. kaldı ki psikiyatrist ile görüşmüşsünüz. Gerçekten terapi yapanına rastladığımı söyleyemem. belki de o yüzden ihtiyacınız olanı alamadınız. belki iki ay boyunca duygularınızı bastıracak ilaçlar yerine birilerine her hafta içinizi açmanız gerekiyordu. kim bilir?
Ve ayrıca bence çift terapisti de olunmaz ezberle. Sizin danışanla ilişkinizin üstüne, onların ilişki dinamikleri de ekleneceği için birebir seanstan daha zorlayıcı olabileceğini düşünüyorum.

  • nymphe  (13.08.17 19:33:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.