[]

Koro sinavi (capsli)

Duyurunun pek sevgili muzisyenleri, Ismek'in hafif bati müziği (ne demekse :)) korosu kursuna kayıt oldum. Bunlar sınavla kursiyer alıyormuş. Aslında ben şan bölümünü istiyordum ama kontenjan dolmuş.

Ne sorar ki bunlar sınavda? Teşekkürler.


 
Müzisyen değilim ama lisede okul korosunda bulundum birkaç kez. Sesinize bakarlar. Bi do alalım gibi şeyler de diyebilirler. Bir şarkının belli bir bölümünü söylemenizi de isteyebilirler. Müzikle ilgileniyor musunuz diye sorarlar. Belki alakasız bir şey söylemiş de olabilirim ama üniversitedeki koroda bulunan arkadaşım da böyle şeyler söylemişti. Müzik kulağınızın olup olmadığına da bakabilirler. Örneğin piyanodan bir tuşa basıp bu hangi nota demek gibi ya da çalınan bir ritmi tekrar edebiliyor musunuz gibi. Gerçi son söylediğim enstrüman kurslarıyla daha ilgili ama genel olarak müzik konusuyla ilgili birçok şey gelebilir karşınıza.


  • dissendium  (13.08.17 16:40:58) 
Tek ses tekrar, ritmik tekrar, belki iki uc ses tekrar sorarlar. Solfej sinavi da olur. Bence olmali.


  • alperz  (13.08.17 16:42:36) 
alperz +1

tek ses tekrarın dışında bir şarkı söylemeni de isterler bence.
solfej bilmeyen biri koroda ne yapabilir soru işareti.
piyanodan verilen sesi doğru verirsen sınavı geçersin bence :)
  • sanrı  (13.08.17 20:39:05) 
Solfej biliyorum, armoni öğrenmeye de başlamıştım ama yarıda bıraktım. Tek sesi veririm de çift sesten fazlasını isterse sıkıntı. :)


  • old possum  (14.08.17 00:31:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.