[]

word'de şöyle bir şey mümkün mü?

word'de listeli halde bir şeyler yazdım. şu şekilde:
1. elma
2. armut
3. incir
4. çilek
...
60. muz


şimdi ben bu listedeki sıralamayı word içinde veya başka bir programda nasıl random/gelişigüzel sıralama haline getirebilirim?

öyle bir işlem var mıdır şu şekilde yapılabileceğim?

4. çilek
2. armut
1. elma
60. muz
3. incir
36. karpuz
41. dut

 
word'ü bilmiyorum ama excel'de şöyle yapılabilir:
a1 hücresine şunu yaz (tırnak işaretleri yok) "=rand()*1000"
Bu fonksiyon 1 ile 1000 arasında rastgele sayı üretiyor. Sonra hücrenin sağ alt kenarından tutup aşağıya istediğin kadar kaydır. kaç satır varsa o kadar. böylece 1000 arasında kaydırdığın satır kadar rastgele sayın olacak. Bu sütunun yanındaki sütuna da verdiğin örnekteki meyve isimlerini kopyala yapıştır. En son, rastgele sayıların olduğu sütunu büyükten küçüğe veya küçükten büyüğe sırala. bu şekilde olur diye düşünüyorum.

tekrar düşündüm de aslında fonksiyonu 1000 ile çarpmana da gerek yok. yapınca ne demek istediğimi göreceksin.
bu arada sayfada her yaptığın değişiklikte random fonksiyon yeni sayı üretiyor. bunun senin işine bir zararı olmaz. istemezsen o sütunun, başka bir sayfaya sadece değerlerini yapıştırırsan düzelir.
  • puc  (13.08.17 13:46:25 ~ 13:50:34) 
@puc: excel ile aram pek iyi değil. a1 hücresine o formülü yazınca hata veriyor.


  • m e b  (13.08.17 13:55:14) 
  • passion rules the game  (13.08.17 13:56:23) 
@passion: o tek kelimeli ya da cümleli listelerde işe yarıyor. benim listem paragraf, şiir içeriyor. o site maalesef her dizeyi de sayı olarak kabul ediyor.


  • m e b  (13.08.17 13:59:27) 
excel'in türkçe galiba.
şu sayfada türkçe fonksiyonu var. çok zor değil, eğer daha kolay bir öneri gelmezse yapmaya çalış.
www.yazilimbilisim.net

önemli nokta, hücreye eşittir işareti ile başlayarak girmelisin fonksiyonu. türkçesi de şuymuş:
=S_SAYI_ÜRET

hepsi bu

sonra hücrenin sağ alt köşesinde tutup aşağı sürüklediğinde istediğin kadar rastgele sayın olacak. diğer sütuna meyve isimlerini yapıştıracaksın. sıralama için de yukarıda menülerde A Z gibi bir sembolü bulman lazım. sıralamak istediğin sütunu seçtikten sonra o sembole tıklarsın. sadece bir diyalog kutusu gelir, okay de ona. bu kadar.
  • puc  (13.08.17 14:12:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.