[]

Ramil Guliyev

son başarısının, aslı çakır alptekin & gamze bulut hikayesine dönme ihtimali var mı? başarısı biraz sürprizmiş anladığım kadarıyla. doping mevzusuyla karşılaşacak mıyız yine? atletizmin düzenli takipçisi iseniz tecrübeleriniz size ne söylüyor?




 
2009'da usain bolt'un 200'de dünya rekoru kırdığı yarışı izlersen, ramil guliyev'in orada azerbaycan adına yarıştığını görebilirsin. adam daha o yıllarda bile final koşacak kapasitedeymiş.

yani bu adam aslı çakır alptekin'ler gibi hiçbir istikrar, düzenli gelişim, "biyolojik pasaport" sahibi olmayıp da kendisinden çok daha güçlü rakipleri yenerek "iğneyi bastım gelin keklik gibi avlayın beni" diye çığlık atan bir sporcu değil.

yine de eurosport yorumcularının guliyev'e karşı saklamaya bile tenezzül etmediği iğrenç tavrına bakarsan orada bizim sporculara ne gözle bakıldığını da anlayabilirsin. yani üzerine gidilebilir diye düşünüyorum.
  • filteria  (13.08.17 13:30:21 ~ 13:31:42) 
(soruya ek yapıcam izninizle)
@filteria, nasıl bir tavrı oldu eurosport'un, biraz daha açabilir misin? mesela alptekin ve bulut'tan mı bahsettiler? çok takip edemedim ama merak ediyorum.

  • lily briscoe  (13.08.17 13:51:20) 
Bizim yarışmacıların normalde zaten şampiyon olma ihtimali yok, bunların derecelerini gören herkes "Lan bunlar kesin doping yapmıştır" demiştir, atletizimden zerre anlamayan biri bile suratlarına bakınca bu çıkarımı yapabilir. Ramil Guliyev 10 sene önce Bolt'u zorlayan bir adamdı (Bolt ne kadar zorlanırsa tabii) o zaman Azerbaycan adına yarıştığından çok dikkatimizi çekmedi, Bolt olmayınca da şampiyon oldu. Yani geçmişten gelen bir başarının finali gibi oldu bu. Ha hiç doping yapmamış mıdır dersen, Bolt dahil herkes yapar, yapıyor da. Bu derecelere inmek salt insan gücüyle mümkün değil ama bu adamların farkı, bu işi 10 seneye yayıyorlar çok dikkat çekmiyor, bizimkiler gibi tüm ilaçları bir senede kullanmıyorlar, o zaman da dikkat çekiyor. Yani doping testi dışında bir de başarı çizgisini kontrol ediyor komiteler. Başarısızlık 5 yıl boyunca bir doğru olarak devam ederken birden şampiyon olunca kimse yemiyor haliyle.


  • angelus  (13.08.17 14:21:27) 
@lily briscoe:

birincisi, ramil guliyev'in galibiyetinin birkaç dakika sonrası yayına girdiklerinde, guliyev'in üzerine tek kelime etmediler. bir 200 galibi hakkında hiç yorum yapmamamın çok ağır antipatiden başka açıklaması olamaz ki bu iki yorumcunun şampiyona boyunca başka hiçbir sporcuya karşı böyle tavır aldığını görmedim.

yorumcu jonathan edwards, sadece dudaklarını büzerek "200'den şok bir sonuç geldi" dedi. greg rutherfrd onu yumuşatmaya çalışarak "bu sadece bir sürpriz, şok değil" yorumunu yaptı. enteresan şekilde ikinci ve üçüncü gelen sporcular hakkında konuşmaya devam ettiler. bir 10 dakika sonra guliyev yanlarına röportaja gelince jonathan laf olsun diye sorusunu sorup, cevabını alır almaz eliyle omzuna vurarak, böyle postalar gibi yan taraftaki bbc muhabirlerine gönderip şöyle dedi "istersen sen şu tarafa doğru ilerleyip röportaj vermeye devam edebilirsin"

bir sporcunun az önce gelen şampiyonluğunu yorumlarken aslı çakır alptekin'den filan bahsetmek kaba tabirle "yemez" ama dediğim gibi, böyle bir tavrı şampiyona boyunca yorumladıkları hiçbir sporcu için takındıklarını görmedim.
  • filteria  (13.08.17 15:42:50 ~ 15:49:41) 
tr pasaportlu ve dopingi resmi politika haline getiren rusya'nın sporcuların sicilleri göz önüne alındığında eurosport yorumcularının tavırlarını iğrenç değil temkinli olmak diye isimlendirirdim ben olsam.

80'ler, 90'lardaki gibi "herkes bize karşı, sporcularımızın başarılı olmasını çekemiyürler" geyiği biraz geride kaldı sanki.
  • zgrydn  (13.08.17 16:11:31) 
@zgrydn:

bu kadar istikrar sahibi olup, daha önce defalarca altını koştuğu 20.10 gibi düşük bir dereceyle (bolt'un yokluğu ve niekerk'in formsuzluğunda) şampiyonluğu yakalayan bir adama karşı bu tavır temkinlilik olamaz. yok saymak, görmezden gelmekten bahsediyoruz. eurosport kayıtlarını izlersen göreceksin.

iğrenç yerine, sinir bozucu diyelim. milliyetçilikle hiçbir alakam olmadığı ve guliyev'in kaşına gözüne özel bir hayranlık beslemediğim halde canımı sıktılar.
  • filteria  (13.08.17 17:43:19 ~ 17:45:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.