[]

french press?

merhabalar.

yaptığım french press kahvelerden hiç tat alamıyorum niyeyse. içilebilir oluyor da öyle büyük bir zevk almıyorum içerken.

suyu kettle ile kaynattıktan sonra kahveye dökmeden önce 2 dakika bekliyorum ki kahveyi yakmayayım. suyu biraz döktükten sonra tahta bir kaşıkla köpüğünü çıkarana kadar karıştırıyorum, sonra suyu dairesel şekilde dökmeye devam ediyorum. suyun tamamını koyduktan sonra press'i 1 cm falan basıyorum ve demlenmesi için 5 dakika kapatıyorum. kapakların üstünde bir süzgeç tarafı, bir de tamamen kapalı plastik olan kısmı olur ya ben demlenirken kapalı plastik kısmını dökeceğim yere getiriyorum ki dışarıdan hava almasın demlenirken.

bodum olmasa da iyi bir pressim var. kahve seçimlerimden o kadar da emin değilim. süreçte yanlış yaptığım, eklemem/değiştirmem gereken bir şey ya da kesinlikle zevk alarak içersin dediğiniz bir kahve türü var mı?

teşekkürler.

 
Konuyla ilgili çok derin bilgim olmasa da her şeyi doğru yapıyor gibisin. Sadece çakma enteller gibi "mükkemmmel oldu, harika bir aroması var, şunu içmeden kendime gelemiyorum" gibi triplere girmen gerekiyor:) yoksa eminim bu kadar abartan insanlar da senin benim gibi aynı kahveyi içiyor:)


  • ben hastayim  (13.08.17 12:56:24) 
Kahveyi ne zaman çektirdiğiniz önemli, tadını doğrudan etkiliyor. İmkanınız varsa değirmen alıp sadece demleyeceğiniz kadarını çektirin. Kahve gurmelerinden çok duydum bunu.


  • pike  (13.08.17 13:04:10) 
kahve bayat olabilir. en geç 2 hafta önce kavrulmuş kahve satın alıp dene. bir de suyu kaynattıktan sonra 2 dakika beklemek biraz çok gibi, 92-95 derece olması için ben kettle'ın kapağını açıp 30 saniye civarı bekliyorum.


  • signore  (13.08.17 13:24:38) 
merhaba, evet suyu çok bekletmeyin, ben de aynen kettle'ın kapağını açıp kaynamanın durmasını bekliyorum. yaptıklarınızda bir yanlışlık yok gibi, hangi marka kahve kullandınız? kahve miktarıyla oynamayı denediniz mi, belki de kahve/su miktarı iyi dengelenmiyor.

ben gidip taze kahve alamadığım için french press'ten çok zevk alamadım. şu an lavazza kahve + moka pot kullanıyorum, gayet memnunum. sanırım moka pot bizim cezve usulünde olduğu gibi ağır ateşte kullanıldığı için bir miktar aroma çıkartabiliyor kahve çok matah olmasa bile. tabii taze kahve gibi olmaz ama kendi çapımda 'mükemmel oldu, bu aroma bir harika dostum' snobluğuna ulaşabiliyorum :) french press'te o kadar çok zaman geçmiyor o yüzden kahvenin kalitesi aromaya doğrudan etki ediyor olsa gerek.

ek: yukardakine benzer bir tepki daha gelince söylemek istedim, arkadaşlar kahveyi sevmek ve farklı pişirme şekilleri deneyip iyi sonuç elde etmeye çalışmak çakma entellik falan değil. şu farklı şeyler deneyen insanlara olan temelsiz antipatinizi aşın. bir yerde size şekeri dengesiz, kahvesi az gelmiş, köpüksüz vs. türk kahvesi ikram edilse nasıl hoşunuza gitmezse bu da aynı şey. çünkü türk kahvesinin bir yapılış şekli var, onu öğrenmek gerekiyor. bu arkadaş da başka bir pişirme şeklini öğrenmeye çalışıyor. bu kadar basit. kasmayla, abartmayla, triplere girmekle alakası yok yahu.
  • lily briscoe  (13.08.17 14:01:17 ~ 17:08:59) 
Yargilamiyorum samimi gorusumu belirtmeye geldim. Buyuk ihtimalle kahven cok iyi degil ama kotu de degil ancak sen o kadar rituellerle o kadar ozenerek yapinca(biraz abarti hatta) cok daha harika bir sey bekliyor o yuzden de tatmin olmuyor olabilirsin.


  • proletarier aller lander vereinigt euch  (13.08.17 15:09:49) 
Bir ihtimal farklı kahve denemek çözüm olabilir ama @ben hastayim'in dediğini gözardı etmemek gerek. Çünkü çok doğru demiş.


  • skooma  (13.08.17 15:51:43 ~ 15:53:36) 
Birde suyu döktükten sonra kapağı kapatmadan olusan bir köpük var onu almalısın.
El değirmeni al az kavrulmuş çekirdekle dene
Ayarlanabilir el değirmeni edindim yeni çok farkediyor.
  • fasulyek  (13.08.17 16:03:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.