[]

Ingilizce kursu

Pre int. İle başladım . Haftada 4 gün 3.5 saatten dersler. Isimde verim kadikoy dilko . 7 ay sonunda cok iyi ogrenirsiniz dedi bugun 2. Dersime girdim ama bilemiyorum nasil ogreneceģim . Neler yapmam lazım nasıl kendim takviye yapmam lazım icimde acaip hirs var ogrenmeye dair ama akil hocam yok dil kursu ile ogrenen arkadaslar lutfen bana moral verin . Otelde calisiyorum ve ing ogrenemezsem otelde yukselemem. Meydancı olarak devam etmek istemiyorum




 
hiç dil kursuna gitmedim ama üniversite hazırlığı aynı kategoride sayacak olursak.
Mutlaka bir word list defteri yapın, öğrendiğiniz kelimeleri sürekli yazın ve hep daha fazla öğrenmek için çalışın. Bir de kelimeleri yazarken 5-6 sütun olsun mesela, kelimelerin farklı hallerini de yazın.
Mesela insist> ısrar etmek, insistence> ısrar(isim), insistent> ısrarcı gibi.
bu kelime için olmuyor da mesela bored>sıkılmış, boring>sıkıcı, boredom>can sıkıntısı mesela.
Birde eş anlamlı, karşıt anlamlı, olumlu/olumsuz sözcükler sensitive + insensitive, fortunately - unfortunately

Bol bol listening ve speaking yapın.
şurada da birkaç şey demiştim eksiduyu.ru

bu arada word list olayı gerçekten çok işe yarıyor, ben pek yapmamıştım, çok iyi yapan bir arkadaş okulun sonlarına doğru çok güzel konuşuyordu. Biz de konuşuyorduk ama o çok fazla kelime kullanabiliyordu.
  • senolll  (13.08.17 12:55:41) 
@senolll güzel bir noktaya değinmiş. Ben öğrendiğin her şeyi yazmanı ve sürekli tekrar yapmanı tavsiye ediyorum. 5 yıl önce hazırlığı bitirdiğimde elimde çok güzel notlar birikmişti.


  • dissendium  (13.08.17 13:08:58) 
Kelimeleri preposition'lariyla ogren. Ornegin insist: israr etmek diye calisma, insist on: israr etmek diye calis. Bunun gibi kaliplar haline ogrenc. Ingilizcede buna chunk denir hatta kimi goruslere gore dili kelimeler halinde degil chunk'lar halinde konustugumuz iddia edilir. Ben de buna buyuk olcude katiliyorum.

Bir de buyuk olasiklila 7 ay sonra, okudugumu anliyorum ama konusamiyorum gibi bir sorunla karsilasacaksin. I - iki saniye sonra - have to - Hocam have'den sonra to gelir miydi? Hayir. O zaman I have - iki saniye sonra - eat(!) breakfast. seklinde cumlelerin olacak. Sinifta hocalarin tum ders boyunca gramer anlatabilir. Her ders speaking yapmazsaniz karsi cik. Ben speaking yapmak icin kayit oldum de. Otelcilikte okuma fazla yoktur sanirim. Onemli olan speaking.

Dizileri alt yazili da izleme! Dogrudan Ingilizce izle. ororo.tv bu sitede ornegin altyazilari kapatabiliyorsun. Sen otelde musterilerle konusurken onlarin yaninda altyazi gecemyecek. Bu nedenle senin amacin konusulan Ingilizceyi anlamak, dizilerin altyazisini okumak degil. Madem hirslisin, altyazisiz dizi de izleyebilirsin (pre-int bile olsan). Zaten dizilerin seviyesi genelde intermediate.

Ayrica speaking club'lar vardir. Onlara katil. Belki Turk olmayan hocalar o dersleri veriyordur.

Konusmaktan korkma. Yanlislarin olsa da konus. Seni dinleyen kisi Amerikali olmadigini biliyor, senden bu nedenle super Ingilizce beklemiyorlar. Ki unutma Turkce konusurken bile bir suru hata yapiyoruz. Hatta yaptigi icin kimse Turkce konusmayi birakmiyor. Sen de hata yaparsan umursama, onemli olan ne dediginin anlasilmasi. Hatta TOELF'da falan bile ne dedigi anlasiliyorsa bir suru gramer hatasindan kelime hatasindan puan kirilmiyor. Sen de korkma.
  • Traveller  (13.08.17 13:10:38 ~ 13:13:39) 
Traveller'ın dediği gibi preposition'ları öğren ama nerede nasıl kullanacağını da iyi öğren. Her yerde insist on olmaz mesela.

Örnek;
Greg still insists (that) he did nothing wrong.
Please go first - I insist!

Kaynak; dictionary.cambridge.org
  • senolll  (13.08.17 13:44:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.