[]

parayla alınan içme suyu trajedisi hakkında ne düşünüyorsunuz?

parayla alınan içme suyu trajedisi hakkında ne düşünüyorsunuz?

20 milyon insan yaşıyor mega köy istanbulda biraz izan yahu bu kadar insana hangi kaynak suyu yeter tabii ki yetmez.

işin aslı musluk suyuna biraz ilaç atıp içindeki kloru yok edip kaynak suyu diye satıyolarlar başka türlü olamaz.

ben bunu bildiğimden bunca zaman musluk suyu içiyorum hiç de mikrop kapıp hasta olmadım.

arabam vaktim olsa bir gün bekleyeceğim o su satıcısının önünde bakacağım nereden alıyor suyu ya da oraya kaynak suyu getiren firmayı takip edeceğim bakayım hangi kaynak suyundan damacanaları doldurup getiriyor ama öyle bir şey olmayacak çünkü adımdan daha çok eminim yazdığım gibi musluk suyunu bize parayla kaynak suyu diye satıyorlar.

bu konuda benim gibi düşünenler var mı merak ediyorum fikirlerini yazarsa sevinirim.

 
damacana sulara güvenmiyorum. güvenilir firma olsa dahi, damacana sağlıksız bir şey. üretim, depolama, taşıma arasında çokça ışığa maruz kalıyor. bu şey şişe suları için de geçerli gerçi.
musluk suyunun içilebilir olduğunu düşünmüyorum. renksiz ve kokusuz olmalı içilebilir su.

  • runagain  (12.08.17 22:33:21) 
Satılan sulara güvenmiyorum tadı en çok hoşuma giden tüketiyorum (Erikli)
Önceden su arıtıcımız vardı onun suyunu çok severdim suyumu evde doldurur taşır asla dışarıdan almazdım, ömrü bitti evdekiler almak istemedi tekrar ben de şu sıra almayacağım. Mecbur dışarıdan alıyoruz.
Musluk suyunu içemem.
  • mutekebbir  (12.08.17 22:55:55) 
Ailemin damacana su bayii var. ana bayilik de yaptılar. Damacanaya dolum yapılan sular 3-4 gün beklemiyor. bunlar bayi için geçerli. marketlerdekiler bekleyebiliyor. Çünkü marketlere bayiler su veriyor ve haftada bir isteyen marketler olabiliyor. Bayiler genelde günlük ya da 2 günde bir su alıyorlar.
En azından bizim çalıştığımız marka böyle. Hepsi ve her yer için aynı şeyi söyleyemem.

  • cahs  (12.08.17 23:25:11) 
bak sour yanlışın var yazdıklarım şehir efsanesi değil gerçek işkembeden atan sensin blabla yazanda sensin "araba al, takip et sonra yaz." yazdın bir arkadaş bir su firmasına yakın oturuyormuş hiç firmadan su tankerinin su alıp geldiğini görmemiş zaten firmada su tankeri de yokmuş hem "su kaynaklarının ne kadar olduğunu bilmiyorum ki 20 milyona yeter mi yetmez mi onu bileyim." yazıyorsun hem ahkam kesiyorsun bilmiyorsan sus otur aşağıya boş konuşma


  • yorgunum  (13.08.17 21:21:54) 
bilgi notu: sudaki klordan kurtulmak için ilaca gerek yoktur, biraz havalandırmanız yeterlidir. diğer parametreler aynen kalır. yine musluk suyu içtiğinizi anlayabilirsiniz yani.


  • zgrydn  (14.08.17 11:42:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.