[]

telefonumu ormanda kaybettim

dun akşam motosikletle ormana girmiştik. telefon da gidona baglı ufak bir cantanın içindeydi. ormandan cıktıgımızda telefonun olmadıgını farkettim. bugun yaptığımız rotadan tekrar geçtik ama bulamadık. sabah çalıyormuş telefon, şimdi kapalı.

kotu olasılık pıknikçiler veya ormancılar buldu aldı.
iyi ihtimal hala ormanın derinliklerinde bir yerde şarjı bitti. samsung note 4

şimdi biraz araştırdım, once polise gidiyoruz galıba. sonra savcilık. bir de btk ya bildirilmesi gerekiyormuş.

imei numarasını buldum, kutusu duruyordu.

aslında sorum su, bu sinyal gönderme işi nasıl oluyor? yani haritada aşagı yukarı bir alan verse bile hala ormandaysa gider bulurum. rota belli çunku.

diğer soru torpil işe yarar mi? polis arkadaş falan?

son soru, polise kayıp ve calıntı bildirimi yaparken bir fark olur mu? yani kayıp desem savcılık bakmıyor mu? o zaman sinyal yollama olmaz mı?

teşekkurler.

 
google'a android telefonum nerede yaz. Ama sanırım bunu şarjı bitmeden önce yapmış olman gerekiyodu :/


  • yuto  (12.08.17 22:18:58) 
3 baz istsyonundan alınan sinyallerden yola çıkarak bu 3 baz istasyonun kesişme yerine bakıyorlar. Nokta atışı gidip elinle koymuşsun gibi bulamazsın.

Telefon kapalı ise son alınan sinyale göre bakarlar.

Ayrıca polis pek uğraşmaz sanıyorum.
  • nutellali balik ekmek  (12.08.17 22:20:06) 
peki bu sinyal işini kim yapıyor? yani polis mi gsm mi? nerden tanıdık bulmak lazım?


  • jimicik  (12.08.17 22:24:28) 
Savcılık izni ile Polis yapar.


  • nutellali balik ekmek  (12.08.17 22:26:23) 
orman ayazaga. find my phone zımbırtılarından bakınca en son 7 saat once hasdalda sınyal vermiş. bizim yaptıgımız rotaya yakın. pıknıkçı biri buldu muhtemelen aldı. karakola bırakın diye mesaj gonderdim telefona.

başka ne yapabilirim?
  • jimicik  (12.08.17 23:30:10) 
uzaktan hesabından çıkabilirsin bilgi hırsızlığına önlem olarak ayrıca kitlenebiliyor da bu şekilde telefon bu find my device uygulaması ile


  • gezegen olan pluton  (13.08.17 01:50:04 ~ 01:52:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.