[]

Hayatta tahammül edemediğiniz şeyler?

Şimdi herkesin bildiği gibi kaale alınmamaktadır
Bi ortamda 2.ci plana atılmak falan bunlar klasik kimse kabul edemez bunları ama
Ben bir mağazaya girdiğimde oradaki satıcının,tezgahtarın ilgisiz davranmasına bi "Hoşgeldiniz" bile dememesine veya direkt senli benli konuşmasına katlanamıyorum.Aynı şekilde bi restaurant a gittiğimde bi merhaba bile demeden direkt menü koyan garsona da tav oluyorum.
Şimdi mesela dün babamla avm ye gittik ayakkabı takım elbise falan alacağız.Babamda 55 yaşında bi adam salaş giyinmeyi seviyor spor ayakkabılar falan.Bi mağazaya girdik tezgahtar taş çatlasın 28 yaşında birisi,baktım öyle mal gibi duruyor mağazada da sadece biz varız ben "merhaba dedim takım bakıyoruz" babam bi takımın kumaşına bakıyor o sıra dedim baba beğendiysen bak istersen,çocukta demesin mi ,"vereyim bi dene sen onu "dedi.Normali bu işin "buyrun deneyin isterseniz"olmuyacak mi,bende bıraktirdim,sinirlendim hem ilgisiz hemde boyle senli benli konusuyor diye sen ilk önce konuşmasini öğren dedim,çıktık.
Başka bi mağazaya girdik ilgilendiler sagolsunlar.Aldık bişeyler babam kasaya yöneldi busefer mağaza müdüru babama bakıyor,kıyafetine falan bi yandan da konusuyor fiyatını sordunuz mu,söyledin demi fiyatını arkadaşa diyor tezgahtar çocuğa,babam şaşırdı anlamadı,ne diyosunuz siz dedim,ne demek istiyorsunuz falan bağırdım,böyle bi tepki beklemediği için yok yanlış anladınız falan demeye başladı,ben bağırıyorum ama,müşteri hizmetlerini aradım sizin dedim paraya ihtiyacınız yokmu,boylemi müşteri memnuniyeti sağlıyorsunuz veya çalışanlarıniza 30 bin TL maaş mi veriyosunuz da kendilerinde bu hakkı böyle konuşma hakkı görüyorlar diye saydırdım bi ton, dogal olarak özür falan dilediler,almadım tabiki bıraktım herşeyi.

Olay kısaca böyle oldu. Babam da kot pantolon gömlek spor ayakkabı vardı
Takımların 2 sinin fiyatı da 2500 tl falan yapıyordu sanıyorum.
Ben abartmismiyim? az bile mi yapmışım? Sinirim niye geçmiyor hala ?
Teşekkürler.

 
İyi yapmışsınız, böyle böyle öğrenecekler insan gibi davranmayı.
Ayrıca, senli benliye ben de tahammül ediyorum, ne münasebet..

  • cedilla  (12.08.17 15:06:38) 
az bile yapmışsın. ben olsam napardım bilmiyorum. böyle yerlerde bu tarz muameleye maruz kalınca ister istemez ben de eziyorum. beklediğimiz şeyler absürt şeyler değil çünkü. ama onların gözünde bazı kalıplar var ve aşamıyoruz.
ben böyle durumlarda geri kalmam, laf sokmaktan imtina etmem.
mide bulandırıcı insanlar boşverin.
  • cabiday  (12.08.17 15:06:53) 
Ne demek iyi yapmışsın. hangi hakla bağırıabilrsin ki onlara? Arkandan konuştular diye mi? Neden niyet okuyorsun? Onların davranışı yanlış diye kimseye bağırma hakkımız yok


  • sagin  (12.08.17 15:12:54) 
Tepki göstermekte sonuna kadar haklısınız, saygı sınırlarını aşmışlar. Ama üslubunuzun onlarla aynı frekanstan olması yanlış bence. İki yanlış bir doğru etmez. yanlış üslup, haklıyken haksız durumuna düşürebilir insanı.


  • Phoebe  (12.08.17 15:16:27) 
terbiyesizlik cidden.

hadlerini bildirmen iyi olmuş.

ilk olarak çalışana nasıl davranılması gerektiği öğretilmeli.
ben de bir çok yerde çalıştım, çalıştığım ilk yerler de üstelik primsizdi bir şey satmam da gerekmiyordu ama hiçbir zaman senli benli olmadım.
bir yerde de senli benli konuşulduğunda cidden rahatsız oluyorum.
  • buiret  (12.08.17 15:40:15) 
Genelde sert cikislardan hoslanmam ama bence de iyi yapmissin. Kimin ne dusunerek hareket ettigi belli. En azindan bununla yuzlessinler arada bir.


  • chavezding  (12.08.17 16:20:18) 
ortadoğu toplumuyuz biz.

insanımız böyle maalesef. beklediğiniz nezaket,saygı ve güleryüz üçlüsünü bulmak için çok gezmeniz gerekir :)

el cevap: iyi yapmışsınız.
  • demirr  (12.08.17 16:45:45) 
Cook iyi yapmissiniz. Benim yapamadigimi yapmissiniz icimin yaglari eridi. Sadece dis gorunuse bakarak uslup ayarlayan insanlardan bende tiksiniyorum. Kot tisort gittigim alisveriste resmen 2.sinif insan muamelesi gorurken, biraz makyaj ve giyim kusamla bu tip zavalli insanlarin algisina gore ust duzey musteri oluveriyorum. Soylenecek cok sey var ama kendime yakistiramadigimdan susarim hep. Ozellikle de avm de cok karsilasiyorum.


  • kupakızı  (12.08.17 16:58:55) 
Senli benli konuşması hiç hoş değil ben olsam ben de rahatsız olurdum bu 1. Hiç hoşlanmam bundan.
İkinci mağazadaki muamele de hoş görünmüyor ama belki mağazada daha önce fiyattan bihaber şekilde kasaya gidenlerle çok fazla karşılaşılmıştır. Bunu düşündünüz mü hiç?

Bence çalışanlara yaklaşımınız hoş olmamış. Özellikle bağırıp çağırmanız, sen önce konuşmayı öğren diye karşılık vermeniz... bence kendinizi daha düzgün bir üslupla ifade edebilirdiniz. Şikayetinizi de bağırıp çağırmadan yapabilirdiniz.
  • mutlusismankedi2015  (13.08.17 02:20:17) 
Gerekeni yapmışsınız.


  • l arrache coeur  (13.08.17 02:31:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.