[]

düşük maaş aldığını öğrenmek

gençler işe gireli 3 hafta oldu. ben ilk işim ve ne kadar maaş istemem gerektiğini bilmediğim için 2000 demiştim. dün öğrendim ki şirkette başlangıç maaşları 2200 imiş ve bizim departmanda 2400-2500 arasındaymış. hatta şirkette herkes benim gibi cv'si olan birinin daha üstünü alacağını düşünüyormuş. çok moralim bozuldu ya. paraya da ihtiyacım var lanet olsun. ne yapmalıyım?




 
ilk zam dönemine kadar bekleyip, sıkı çalışıp sonra durumunu anlatıp hak ettiğim ücreti talep ediyorum diyebilirsin.


  • skoofer  (12.08.17 12:56:05) 
bence sizin yaptiğiniz yanlış kişisel algılamayın ama bir işe ederinden az teklif veren insanlar yüzünden piyasa bu hale geldi.2000e tamam degildiyseniz yazmayin ya da kendi gerçek ederinizi belirleyin ve onu isteyin.böyle böyle mühendise 1500 teklif eden insanlar çıktı ortaya buna bir dur demek lazım.


  • valkin rockefeller  (12.08.17 12:59:54) 
şirkette başlangıç maaşının 2200 olduğunu kimden duydun? böyle bi politika yoksa hak talep etmek mantıksız. bence paraya ihtiyacın varsa çalışmaya devam et. işinden ortamından memnunsan bi süre idare et. kendini toparlayınca sorgulamaya başlarsın. çünkü şuan işten çıksan daha iyi bi alternatifin yok. ayrıca bu ilk işin. daha çok iş değiştireceksin. doğru işi bulana kadar kendini tanı, nasıl bi işyeri, nasıl bi pozisyon, nasıl bi fonksiyon idealin bunu farkedersin.

ek olarak, kendini başkalarıyla da karşılaştırma. iş arkadaşların samimimi gibi görünüp aklına fesat sokmaya çok meraklıdırlar. onların aklına da uyup gaza gelme.

üç beş ay sonra bakarsın iş yerinde beğenmediğin işler gelişir. belki de bu yüzden ayrılmaya karar verirsin. o zaman iş aramaya başlarsın, iş bulursan da ayrılırsın. hiçbi zaman başka bi işi garantilemeden işinden ayrılma. çalışırken iş aramak da ayıp bişey değil. insanlar ailelerinden uzaklaşıyor, iş yerinin ne önemi var ki.

bol şans.
  • sttc  (12.08.17 13:03:57) 
Ben de senin gibi girdiğim sirketin maaş politikasını bilmeden dusuk maaş istedim. İşe girdikten sonra aslında maaşının dusuk olduğunu öğrendim. Moralimi bozmadan sıkı çalıştım. Zam döneminde, ki işe girişimden 4 ay sonraydi, kendileri maaş düzeltmesi yaptılar. Zam döneminde düzeltme yapmazlarsa söylersin uygun bir dille.


  • melengich  (12.08.17 13:10:43) 
sana bi öneri yapayım arkadaşım.

sen 2000'e okey demişsin ve başkalarının maaşlarını öğrenince mutsuz olmuşsun. sen kendini 2000lik görmüşsün, şirkette ona göre vermiş şimdi çevrendeki x y z kişine bakıp benim cv'im daha yüksek almalı kafalarına girme. ömrün boyunca çalıştığın şirketlerde kimseye maaşından bahsetme, kimseye maaşını sorma daima mutsuz hissedersin.
  • ougkour  (12.08.17 13:31:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.