[]

Sigara içmeyeyim değil mi?

2 ay oldu bırakalı ama ne bok olduysa son 2-3 gündür deli gibi bir istek var. niye oldu ki şimdi bu? üzerime tavsiye atın, gerekirse linç edin. bir daha bulaşmak istemiyorum. ciğer geçmişim zaten iyi değil, her başlayış motivasyonu daha çok kırıyor. yaş da gelip geçiyor artık bünye eskisi gibi kaldırmıyor. öyle lanet bir şey ki bu nasıl düşünmeye çalışırsam çalışayım baskın çıkıyor.




 
İçmeyin lütfen. Sigara içen insanlar çok kötü kokuyor, dost acı söyler.


  • sopiro  (12.08.17 11:22:04) 
2 ay sigarasızlığa dayanabilseydim, bir tane bile sürmezdim ağzıma bi daha. Ben 2 saat bile dayanamıyorum, ve aslında sigaraya karşı ne kadar zayıf olduğumu düşünüp üzülüyorum.
En zorunu atlatmışsınız, fiziksel olarak nikotin ihtiyacında dayanmışsınız, şu anki isteğiniz tamamen psikolojik. Öyle bir kodlamışız ki beynimize sigara bütün stresimi alacak diye, resmen esir olmuşuz. Halbuki öyle bir şey yok. 2 paket içiyorum hala stresliyim.
Sigaranın yerine koyacak başka bir şey bulun, aklınızı meşgul edin, ama sigaraya geri dönmeyin. Dönmeyin ki benim de bir gün bırakacağıma dair umudum olsun.
  • bir nick var benden iceri  (12.08.17 11:25:19) 
Ara ara vurur öyle o. Kararlı olursanız, bir kaç güne geçer 3 ay sonra gelir. Atlatırsanız 4 ay sonra gibi araları uzar.

İradeli olun, içmeyin.


.
  • kartallar yuksek ucar  (12.08.17 11:27:13) 
@sopiro - evet şu an çok daha farkındayım
@bir nick var benden iceri - defalarca bırakıp başladım. bir sene bırakıp tekrar başlamışlığım da var. ama her sonraki deneme çok çok daha zor oluyor. şimdi başlarsam mezarda bırakırım herhalde.
@kartallar yüksek uçar - sana inanmak istiyorum. inanacağım da.
@zgrydn - evet bunları da sık sık hatırlamaya çalışacağım.
@pastörizesüt - sigarayı bırakma sebeplerimin başında bu geliyor zaten. tüberküloz geçmişim var. sigara içince çok kısa sürede sırtta ağrılar başlıyor, damarlarda acıyı hissediyorum. bu duyuruyu açmamdaki esas neden de bu. tüm olumsuz yönlerini bir başlık altında toplayıp destek görmek. hepiniz sağolun var olun.
@112 hayat kurtarır - işin komiği düzenli bisiklet kullanan bir adamım. sanırım tempoyu daha çok artırmalıyım ama istanbul'da tempo yapabilecek güzergah yok gibi.
  • lazpalle  (12.08.17 11:40:23 ~ 12:05:16) 
bir daha başlarsan iki merdiven tırmanınca nefes nefese kalacaksın. nefesin, derin, üzerin hep leş gibi sigara kokacak. üzerinde bir de maddi külfet. ne gerek var?


  • zgrydn  (12.08.17 11:49:11) 
Bu kadar bırakmak istersen başlarsanız kendinize yazık edersiniz. Yapmayın etmeyin her gün kanser vakalarıyla karşılaşıyorum çoğu sigara içiyor. Aman herkes ölcek nasılsa diyenlerdenseniz ölmeyip koah olmak da var hayat boyu yarım litrelik su şişesi hacminde havayla yaşamak zorunda kalabilirsiniz sık sık nefes darlığı çekersiniz düzgünce yatıp uyuyamazsınız bile çok korkunç.


  • pastörizesüt  (12.08.17 11:54:42) 
Kendinizi hemen bir uğraşa verin. Bende bırakalı 4 ay oldu. Yeni yeni isteğim azaldı. 6 ay dayanacaksınız biraz. Alışverişe çıkın, bir yeri gezin, birini arayıp telefonda koyu bi muhabbete girin ki aklınızdan çıksın.


  • 112 hayat kurtarır  (12.08.17 11:56:40) 
Sen bisikletçi değil miydin? Sigara içen sporcuları ciddiye almıyorum ben. Bir gülme geliyor. İmajını korumak için içme.


  • dissendium  (12.08.17 12:14:24) 
elektronik al, ben de bırakamıyordum şimdi elektronikle taklıyorum 4-5 aydır, umarım bunu da bırakıcam bi süre sonra


  • mirty  (12.08.17 12:34:37) 
İçme lan!!!


  • Tears of Devil  (12.08.17 12:37:04) 
İçme. Gereksiz para.


  • mutlusismankedi2015  (13.08.17 02:24:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.