[]

Kuzey Kore Amerika gündemi

Buna dair sözlükte bir başlık göremedim, Çin'den de bir şeyler gelmiş.

i.hizliresim.com

savaş çıkacak mı sizce?

 
ihtisasini reddit hava kuvvetleri'nde yapip donbass savasini yakindan incelemis bir armchair general olarak gorusum su: bu surtusme, oncekilere kiyasla cok daha ciddi ama savasa doner demek zor.

yine de sunu kabul etmek lazim, bu yeni bir asama. sonrasini kestirmek gercekten guc. mobilden uzun uzun anlatamiyorum ama kim sanildigi gibi deli ya da aptal degil. tek derdi kendi hanedanligini korumak, radyasyonlu caya donusmek degil.

ayrica kore guam'i vuracagiz demedi. fuze testini guam aciklarina dusecek sekilde yapacagiz dedi. bir cesit gozdagi ama kesinlikle savas ilani degil.

savasa doner mi? bence donmez ama su an icin "bunlar 1953'ten beri boyle, hep ayni muhabbet. bir sey cikmaz" demek de imkansiz. kk'nin (kuzey kilicdaroglu) nukleer gelisim hizi muazzam. mudahale edilmezse 10-12 senede asla engellenemez bir guce donusebilirler. su an bile minyaturize edilmis basliklari var. atsalar nukleer bomba atarlar yani bir yerlere.

abd saldirmazsa savas cikar. saldirirsa kuzey, guney'e girer. sehir & gerilla savasinda da abd sonuc olarak kazansa bile cok agir kayip verir. vietnam'i, irak'i mumla ararlar.

kore'nin insanlik disi rejimini destekliyor degilim ama kafasina gore dunya polisligi oynayip "demokrasi" goturen abd'yle tasak gecmelerine bayiliyorum. "yiyosa saldirsinlar. iki gunde dumduz ederiz" diyen beyinsiz amerikanlar farkinda degil meselenin. hala kore'nin fuzelerinin yari yolda patladigini falan zannediyorlar.

illaki bir savas cikarsa abd'nin kaybedip zayiflamasini, olabildigince cok yara almasini isterim.
  • der meister  (11.08.17 14:54:05) 
*abd saldirmazsa savas cikmaz, saldirirsa cikar yazacaktim. destek gelmezse guney kore kara savasinda kuzey'e direnemez muhtemelen. teknolojileri cok daha sofistike ama sehir savasinda tankinin ya da ucaginin pek anlami yok, dip dibe savasiliyor, kendi adamlarina da zarar verme ihtimalin cok fazla.

kuzey kore ikinci dunya savasi'ndaki sovyetler gibi. teknolojik olarak iyi degil ama hayvan otesi buyuklukte ordulari var. uc tanesini oldursen bes tanesi gelir. olasi bir savasta seul'de yarim saat icinde 3-5 milyon insan olecek zaten sadece bombardimandan. ben soylemiyom bunu uzmanlar diyor. nukleer degilse bile kimyasal silahlari var kk'nin. gerci nukleer de var.
  • der meister  (11.08.17 14:58:13) 
kuzey kore, özellikle çin artı olarak rusya'nın kullandığı bir piyon. tıpkı tayvan, japonya, guney kore'yi abd'nin kullandığı gibi.

büyük devletler, savaşlarını birbirlerine karşı değil, yanaşmaları eliyle yapar. çok sıkışırsa rusya ve özellikle çin, k. koreyi satar.

savaş çıkacağını sanmıyorum ama olursa evet g.kore ve japonya da, abd de büyük zarar görür. ama abd de sağlam bir gözdağı verir çin'e.

yugoslavya savaşında -yanlışlıkla!- çin büyükelçiliğini füzeyle vurması gibi. rusya'nın elinin altından ırak ve libya'yı çekmesinden sonra putin uyandı ve suriye'ye sahip çıktı. çin kolay kolay yedirmez k. koreyi. ama abd bu. onunla da karşı karşıya gelmek istemez.

abd'nin amk, ama doğunun sözde milliyetçi/komünist faşolarındansa, batının sözde demokratlarını tercih ederim.
  • runagain  (11.08.17 17:06:17) 
Bu iş savaşa varmaz ama abd global liderliğini kaybetmek üzere. Bunu tekrar bir savaş yoluyla ele geçirmek isteyebilir. Habire sağa sola ordu, uçak, tank, füze yığıyor. Rusya ve Çini sıkıştırıyor.

Putin, verdiği röportajda "böyle bir salaklık yaparlarsa kimse hayatta kalamaz" dedi. Bu güçlerin elinde devasa nükleer güçler var. 1. veya 2. dünya savaşı gibi bir savaş olmaz bu. Tüm dünya, toptan biter. Abd böyle bir çılgınlığa kalkışır mı, bence olay oraya doğru gidiyor.


.
  • kartallar yuksek ucar  (11.08.17 17:27:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.