[]

İş kurmak

Orta ölçekli bir işyeri kurmakla ilgili fikirlerinizi alacağım. Amcam yirmi yıldır çeyiz sektöründe çalışıyo. Bir mağazadan başka bir yere geçtiğinde bine yakın müşterisi de onunla birlikte mağaza değiştirmişti yani kendi müşterisi var bulunduğu semtte.
kendi işini kurmak istiyo kendi ama 500.000 nakit para lazım biz bilmiyor muyuz iş kurmasını dedi geçen gün. Batanları tutunamayanları gördüğü için diyo olabilir ama risk almayı da hiç sevmez 500 olsa 700 diyecek biri o yüzden babamla ben gaz vermek sermaye katmak istiyoruz. Amcamda hiç nakit yok parasıyla ev araba aldı filan.

Kendisi biraz karamsar yaklaşır ama iş başa düşünce de özveriyle titizlikle yapar. 100-150 bin civarı nakit var. Üstüne kredi çekilemez mi. Kredi çekip üstüne bu işe girsek diyoruz ne kadar nakit üstüne nr kadar kredi çekmek lazım. Başka önerisi olan varsa da alabilirim

Not: sermaye tamamıyla babamdan olacak, risk almayı sever babam yani batsa bile dünyası mahvolmaz vs. Ki tamamıyle batacağımızı da çok düşünmüyorum dediğim gibi amcam bu işin ustası sadece onun parası olmadığı için yokuş yapıyo ama biz açsak güzelce işletir.

Ya da bu olmazsa başka ne iş yapılabilir bu parayla diyeceğim de, ticarette altın kural bilmediğin işe girme diye çok öneri geldiği için aklımızda bu var şimdilik.

 
sıfırdan işe kredi işe başlanmaz.

madem işinde iyi diyorsunuz ve bir miktar da paraniz var, o halde ufak bir sahis firmasi kurup, internet üzerinden satisi bir deneyin.

o sekilde zaten sistemin nasil isledigini gorursunuz ve devami için de karar verirsiniz.

çeyiz islerinde urunlerin satisi genelde elden senetli olur.

bunu da cok dikkatli yönetmeniz gerekir.

ayrica, urun aldiginiz yerlerle de cok iyi fiyat , tedarik ve odeme anlasmalari yapmaniz gerekir.

bunlarin hepsini ortaya koyduğunuzda surecin ne kadar zor olduğu ortaya cikar.

eger tum bunlari "hallederiz" diyorsaniz, girin ise.

sakin unutmayin ki, sizin dusundugunuzden cok fazla sorun ve maliyet kalemi cikacaktir.

"cok iyi hesap" demek bastan yanlis hesap yaptigini anlamina gelir.
  • for the record  (11.08.17 13:50:56) 
Amcaniz yer degistirdiginde bine yakin musterinin onunla gectigi kismindan ne kadar eminsiniz? Bu hayatin akisina oldukca aykiri bir durum.


  • a r a m i s  (11.08.17 15:07:22) 
her zaman iş kuranı, yatırım yapanı desteklerim kararından ötürü prensip olarak. iyi araştırıp getirisini götürüsünü, risklerini hesap etmek şartıyla.

amcanızın dediğiniz gibi olduğunu kabul edelim... insanlık hali, yarın aranız bozulduğunda ya da allah korusun öldüğünde onun yerine geçecek bir alternatifiniz var mı?

aylık 5 bin net getirili, 30 binlik yatırım fırsatı var. yüzbinler, milyonlar...
  • runagain  (11.08.17 17:14:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.