[]

bilgisayar seçimi

merhaba kardeşim için laptop bakıyorum. şu iki model arasında kaldım.

www.hepsiburada.com

www.hepsiburada.com

acaba hangisini tavsiye edersiniz? Özellik olarak dell daha iyi tek eksik yanı i5 olması oda 7. nesil. asus ise 6. nesil i7. ikisi arasında nasıl bir fark varmıdır bilmiyorum.

ikinci olarak bu iki bilgisayarda freedos yani işletim sistemsiz. işletim sistemlerine baktığımda şöyle birşey var

www.hepsiburada.com

fakat microsoftun kendi istesinde bu 400 500 tl civarında bir fiyata satılıyor. linkteki ürün normal windows değil mi? bunu satın alsak herhangi bir farkı olur mu?

 
www.cpubenchmark.net

www.cpubenchmark.net

i5 7200u'nun puanı daha yüksek. Öte yandan Dell'de 4 gb gddr5 ekran kartı var öteki 2 gb.
SSD baya hızlı, şu saatten sonra ssd alınmalı bence.

Yalnız ikisinin de ekran çözünürlüğü 1366 x 768 fiyatları bilmiyorum diğer modellerde ama bence full hd yani 1920x1080 çok daha iyi olur.
  • senolll  (10.08.17 23:53:10) 
@senoll bütçe 2500-3000 tl olduğundan ve 14 inch ekran baktığımızdan o fiyat aralığında bu özellikte full hd bilgisayar bulamadım. yine dell in ssd siz be full hd benzer bir modeli 3300 tl civar ki bence değmez. ama önerebileceğin model varsa değerlendirebilirim.


  • lrdrylgh  (11.08.17 00:05:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.