[]

Küçük kelebekler?

Erzak dolabı gibi bi dolabın içinde geçen bi ölü bi de diri küçük gece kelebeğimsi kelebek yakaladım. Onları halledip tüm malzemeleri kontrol ettim. Herhangi bir anormallik yoktu. Dedim heralde biyerden girdiler. Üzerinden bir hafta geçti bugün bi tane daha ölüye rastladım. Yine kontrol ettim bi anormallik yok :| Napayım? Nereden çıkıyo bunlar?

Not: Dolap içeriği bilimum baharat, müslimsi yiyecekler, çay, makarna, un ve ton balığı.


 
kendileri "güve" dir. genelde tahıl ürünlerine musallat olur. www.ipuclarim.com


  • 3/3  (09.08.17 23:56:44) 
iyi bak bir şey güvelenmiş olablir.


  • skayas  (10.08.17 00:08:44) 
Saydığın ürünlerin paketlerini ne zaman açtın, ne zamandır kullanmadın, dolabın olduğu yer sıcak mı ya da gün içinde güneş vuruyor mu bunları bir kontrol et. Bir de bu güve incecik toz halinde oluşur başta, çok iyi bakman lazım. Uçan bir şey yok deyip geçme. Baharatları kavanozundan tabağa doğru yavaşça boşalt, ip gibi uzarsa güvelenmiştir. Makarnanın da paketin/kavanozun dibine iyice bak toz gibi incecik şeyler varsa güvelenmiştir. Un konusu muamma, onu fark etmek zor, uzun zamandır duruyorsa at.


  • apartman teyze  (10.08.17 00:09:44) 
Güneş almıyor ama malum istanbul sıcağı :( açık çok da bişi yok aslında. En iyisi açıkları atıp kurtulayım.


  • bartman  (10.08.17 00:31:08) 
kesin bir şey güvelenmis. bizim mutfakta da çıkıyordu bugün kaynağını buldum: çerez çantasının dibinde kalmış bir poşet badem. evet bademin de guvelendigini görmüş oldum.


  • betsy  (10.08.17 00:58:54) 
geçmiş olsun. allah kurtarsın. bana da olmuştu ve kurtulmam baya uzun sürdü. hala arada tek tük çıkıyorlar.

ben ilk başta direkt güvelenen şeyleri atmıştım. sonra daha paketi bile açılmamış buğdayın içinde şans eseri gördükten sonra dolapta duran her şeyi ama her şeyi attım. bunda da yoktur artık dediğim yiyeceklerden bile çıktı.

dışarıda duran tüm kuru gıdaları ve baharatları attıktan sonra dolaptaki tüm malzemeleri (kavanoz vs) yıkadım. çamaşır suyuyla temizledim. temizlikçiye mutfağı baştan aşağı temizlemesini söyledim. tüm bunlara rağmen yüzde yüz yok olmadılar. herhangi bir şeyin üzerinde yuvalarını görmüyorum ama dediğim gibi arada sırada bir tane uçan yakalıyorum.

ilk yerleştikleri zaman yumurta bırakıyorlarmış ve yumurtaların ömrü de 300 gün civari bir şeymiş. o yüzden böyle karşılaşmak mümkün oluyor.

tekrar söylüyorum mümkün ise her şeyi atın. içiniz acıyor atarken ama yapacak bir şey yok. bu arada illa atmayacağım içinde bir şey yok diyorsan da 1 hafta buzlukta bekletin diyorlar. görmediğin mikroskopik yumurtalar da öyle ölülüyormuş.
  • dracox  (10.08.17 11:45:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.