[]

Ayak bileği burkulması

Merhaba herkese,
Bugün saat 15.00 civarlarında ayak bileğimi burktum. Hemen buzla müdahale ettim. Bir miktar şişti. Eve geldim uzanıyorum ama sızısı hiç geçmedi. Üzerine tam anlamıyla basamıyorum bir şişlik hissediyorum bastığımda bir de hafif acıyor.

Doktora gitmedim önemsiz olduğunu düşündüğüm için. Muhtemelen kötü burkuldu o kadar. Şu an düşündüğüm yarın iş var ve bu şekilde devam ederse tüm gün masada nasıl oturacağımı düşünüyorum. Şimdi acile bir özel hastaneye gitsem rapor verirler mi? Ya can yarın sabahı bekleyip hala kötüyse aile hekimine mi gitsem? Bir yol gösterin :(((

Not: bileğimin fotoğrafını da ekledim. Pek bir şey Yok gibi :/ var mı?

 
önemsiz olduğunu düşünüp doktora 2 gün sonra gittiğim bilek yüzünden aradan 15 yıl geçmesine rağmen zıplarken sorun yaşıyorum.
ortopedist görmeyecekse hiç gitme kas gevşetici ağrı kesici verip gönderirler. yarın git filmini çektir uzmana görün.

  • angelofdeath  (09.08.17 23:37:38) 
bence hemen acile görün. sabah yataktan kalkmaya çalıştığında üzerine hafif bile basamazsın, yardımsız yürüyemezsin. büyük ihtimalle alçıya alınacak.

geçmiş olsun.

gerekirse, ödünç koltuk değneği verebilirim. (istanbul/kadıköy)
  • runagain  (09.08.17 23:45:21 ~ 23:45:40) 
milyon kere burktum ayak bileğimi öyle normal yürürken falan da değil spor yaparken dolayısıyla her seferinde de hemen doktora gittim hatta artık o kadar kötü olmuştu ki çok hassaslaşmıştı bileğim normal yürürken çat çut burkulur hale gelmişti bir türlü tam iyileşemediği için o kadar kötü bilekte bile bir şey çıkmadı(mr-röntgen), özetle gerek yok her bilek burkulması için koşa koşa doktora gitmeye. yarın müsait bir vaktinde gidersin.

masada oturmakta bir sıkıntı çekmezsin bilek burkulmasında niye sorun olsun ki? eğer işe giderken çok uzun ve yorucu bir yolun yoksa ayakta kalmanı gerektiren bir sıkıntı olmaz. bu arada yarına daha çok acıyacak haberin olsun.
  • proletarier aller lander vereinigt euch  (09.08.17 23:49:52) 
yandan görüntüsünde ayak tabanına paralel morarma var mı? ben geçen kış burktum ayağımı. tendon subluksasyonu olmuş yani tendon yerinden çıkmış. 1 ay koltuk değneğiyle gezdim.8 ay geçti hala iyileşmedim, kırsam daha iyiydi. demem o ki, doktora görünmekte fayda var. birkaç yastıktan yükselti yapıp ayağını onun üstüne koy, her saatin 15 dakikasında buz kompresi sonra 45 dk normal buzsuz dinlenme şeklinde soğuk kompres yap.


  • curukturpkokusu  (10.08.17 00:32:51) 
ayak burkulmasi vakaya bagli olarak kiriktan beter olabiliyor.
ozellikle ciddi manada doku hasari meydana gelmisse.
insani gecici olarak koltuk degnegine mahkum ediyor.
yillarca duzelmiyor, tam duzelecek gibi olurken en ufak bi zorlamada yeniden nuksediyor.
acile gidin. muhemelen diyecekleri gibi soguk uygulayin, bandajlayin ve uzerine basmayin. verdikleri ilaclari surun.
  • mobilemob  (10.08.17 18:14:57 ~ 18:15:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.